banner240
banner237
banner238

Müsiad Trabzon "Üniversite-Sanayi Buluşma"

KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (KTÜ TTO) organizasyonu ile 2015 yılından beri düzenlenmekte olan “Üniversite -Sanayi Buluşma Günü” etkinliğinin 6. Buluşması “Savunma Sanayi” konusu kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) işbirliğiyle KTÜ TTO’nun toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıya, KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız, KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi uzmanları, MÜSİAD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaan ve Yönetim kurulu ile KTÜ Makine , Metalurji ve Malzeme, Elektrik-Elektronik ,Maden Mühendisliği ile Kimya Bölümlerinden 14 akademisyen katıldı.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan geçmiş dönemde Türkiye’nin çok büyük badireler atlattığını ve 80 yıldır batıya hizmet eden, üretmeyen ve sadece tüketen bir toplum haline geldiğimizi belirterek ,”Ülkemizin gelişmesi ancak teknolojik ve sanayi yatırımlarının geliştirilmesi ile olacaktır .Bu nun içinde AR-GE merkezli çalışmamız ve ülkemizi teknoloji üssü haline getirmemiz gerekmektedir. Bu amaçla , zaten MÜSİAD olarak 11-12 Mayısta yapacağımız Trabzon GİK organizasyonu var .Tüm Türkiye ve yurt dışı şubelerimiz katılacak .Hilton otelde yapacağız 2 gün sürecek ,Milli savunma üzerine bakanlık temsil edilecek .Bu teknoloji transfer ofiside orada stand kuracak.Yani amacımız bölgemizde AR-Ge çalışmalarını artırmak ve üniversitemizle iş adamlarının irtibatlarını çoğaltarak katma değer yaratacak işleri çoğaltmak

" dedi.

Kaan’ın ardından konuşan KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız "Teknoloji Transfer ofisi olarak Trabzon’umuz da ve bölgemizde çalışmalarımız sürmekte ,bu kapsamda MÜSİAD gibi büyük bir sivil toplum örgütü ile beraber Üniversite ve iş dünyasını buluşturarak ,yapılan çalışmalara destek arıyoruz” ifadelerini kullandı.

Devam eden etkinlikte dernek üyeleri sektörün ihtiyaçlarına değinirken , akademisyenler ise üniversitede gerçekleştirilen ve devam eden, henüz fikir aşamasındaki çalışmalarını paylaştı. Etkinlik sonunda yatırımcılar tarafından “Savunma Sanayi” alanında faaliyet gösterecek bir Ar-Ge şirketinin kurulması ve akademisyenlerin sunacağı iş fikirleri doğrultusunda şirkette Ar-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi kararı alınırken, Trabzon ili başta olmak üzere özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Ar-Ge odaklı bilgi ve üretim ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini gerçekleştiren KTÜ TTO, sektör talepleri doğrultusunda “Üniversite - Sanayi Buluşma Günü” etkinliklerini organize etmeye devam edeceği belirtildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber