Trabzonspor 38 yıl sonra resmen elde ettiği Süper Lig Şampiyonluğu kadar önemli bir sınava çıktı. Tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarının coşkulu desteğiyle kendisini gruplara taşıyacak ve yaklaşık 360 milyon lirayı kasasına koymasını sağlayacak 2 farklı galibiyeti kovaladı. Antalya’da alınan farklı yenilginin izlerini silmiş, demoralize durumunu tümüyle üzerinden atmış gözüken ve bu maça olağanüstü odaklanan bordo mavililerin eksikleri de yok değildi. Geçen sezon şampiyonluğun elde edilmesinde kilit rol oynayan Visca ve Hamşik’in yokluğunda Trezeguet de, henüz Nwakame’nin boşluğunu dolduracak bir performans gösteremedi. Avcı, Vitor Hugo ve Trezeguet’yi kulübeye çekti. Bartra ve Bardhi’yi ilk kez onbirde kullandı. Böylece Trabzonspor eksiklerinden doğan dezavantajı giderecek ekstra performans göstermesi gereken bir maça çıktı özetle.
Danimarka temsilcisi Kopenhag, ilk maçtaki tek gollük avantajını, deplasmanda atılan golün artı değerinin ortadan kaldırılmış olmasıyla pekiştirdi. Böylece maça net 1-0 önde başladı. Bu nedenle teknik kadrosu, oyunun başlarında savunma güvenliğini ön planda tutup çabuk çıkışlarla, son maçta 5 gol gol yiyen bordo mavili defans elemanları ve kaleci Uğurcan’ın hatasını kovalamayı amaçlayan bir anlayışla sahaya çıkacağının sinyalini bir gün önceden verse de ilk yarım saatte hiç de öyle oynamadı. Savunma güvenliğini riske etmeden sürekli hücumu düşündü. Sonrasında oyunu yarı alanında kabul etmeye başladı.

Onuncu Yıl Marşıyla doruk noktasına ulaşan tribün coşkusu, maçın başlama vuruşunu Kopenhaglı oyuncuların anda müthiş bir ıslıkla uğultuya dönüştü. İlk 5 dakika oyunu konuk ekip kontrol ettiği için ıslıklar dinmedi. Ama ilk tehlike Trabzonspor’dan geldi. Gelişen ani atakta Djaniny topu karşı karşıya kaldığı kaleciye çarptırdı. Sonrasında Daramy uygun durumda topu auta attı. Karşılıklı kaçan fırsatlardan sonra maçta tempo giderek yükseldi.  20. Dakikada ilginç bir pozisyon oldu: İki Danimarkalı’dan Larsen’in ortasında Cornelius’un kafa vuruşunu kornere çıkaran Avusturalyalı kaleci Ryan, Danimarka takımının gol yemesini önlemiş oldu. 
Trabzonspor yarım saatten sonra oyunu kontrolüne aldı ve topu sürekli rakip yarı alanda tuttu. Pozisyonlar da buldu. Bardhi altı pasta öyle bir fırsat kaçırdı ki, adeta saç baş yoldurdu. Sonrasında da karşılıklı tehlikeler yaratıldı. Ama gol gelmedi ve ilk yarı başladığı gibi bitti.

İki takımın da aynı kadroyla çıktığı İkinci yarının ilk 15 dakikası bir orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki kalede de izleyenleri heyecanlandıracak pozisyon olmadı. Oyuna ilk müdahale Danimarka takımından geldi.Daramy çıktı Mukairu girdi. Ardından Abdullah Avcı da tıpkı Jess Thoroup gibi hucum bölgesine müdahale etti ve Ömür - Trezeguet değişikliği yaptı. Bu değişiklikler Trabzonspor için daha olumlu gelişmeler sağladı. İki kez kaleyi yokladı ama sonuç alamadı. Zaman daraldıkça Avcı risk almaya başladı. Dorukhan çıktı, Kouassi girdi.Trezeguet sola, Kouassi sağ kanata geçti. Djaniny’in kafa vuruşunda kaleci Ryan topu çizgiden çıkardı. Avcı Djaniny - Bakasetas değişikliğiyle oyuna bir kez daha müdahale etti. Bakasetas’ın ceza çizgisi üzerinden iki ayrı şutunda da top az farkla auta çıkınca Trabzonspor’da umutlar tükendi ve karşılaşma golsüz beraberlikle sonuçlandı. İlk maçı 2-1 kazanan Kopenhag yoluna devam ederken Trabzonspor Şampiyonlar ligine veda etti. Aslında yazılacak çok şey var..
Para gitti..
Marka değeri düştü..
Kaybedilen çok şey var..
Hadi buyurun milletin gönlünü almak  için transfer yapın..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber