Yüzde 75 nem oranının olduğu bu havada sahaya sürdüğü kadroya bakıldığında Teknik direktör Abdullah Avcı’nın aklının Çarşamba günü oynanacak olan Kopenhag maçında olduğu net görüldü. Kouassi’den o da umudu kesmiş olmalı ki bu oyuncuyu yedek kulübesine çekti. O mevkide Djaniny’e şans verdi. Yenilerden Larsen, Eren Elmalı, Trezeguet ve Doğucan’a ilk 11 de yer aldı. Bu dörtlü ne kadar bir arada oynar ve performansını yukarı ne kadar çekerse Trabzonspor o kadar çok kazançlı çıkar. 

Avcı son dakika transferleri Bartra ve Bardhi’yi gözü gibi koruyor. Onları takıma ısınması için yedek kulübesine oturtup ihtiyaç duyduğu zaman skora göre oyuna almayı planladı. Bu oyunculardan katkıyı Çarşamba akşamı istediği kesin.. Ama skor 2-0 olduğu andan Bardhi’yi, Abdülkadir Ömür ile ilk yarı bitmeden sahaya sürdü ve soyunma odasına bu oyuncunun golüyle puan veya puanlar için umutlu gitti.

İki takımda oyuna hızlı başladı. Ev sahibi takım kendi saha ve iklim koşullarını kendi lehine çevirmek için Trabzonspor kalesinde erken gol aradı. İstediği golü 14.dakika da Denswil’in hatasında Fernando muhteşem bir vuruşla topu filelere gönderdi. Bu golden önce Trabzonspor Djaniny ve Cornelius ile ciddi fırsatlar  kaçırdı. Golcüler böyle pozisyonları cömert harcamamalı. Golü bulan ev sahibi takım skoru koruma çabasına girerken Tranzonspor’un hata yapmasını bekledi. İstediğini 40.dakikada buldu. Hakem ceza alanı içinde Vitor Hugo’nun hareketini penaltı olarak değerlendirdi. Wright takımını 2-0 üstünlüğe taşıyan golü attı. 
Bu gol Trabzonspor kulübesinin hesaplarını altüst etti. Çılgına dönen Avcı ilk yarıyı beklemeden Bakasetas ve Doğucan’ı kulübeye çekip Abdülkadir Ömür ve Bardhi’yi oyuna aldı. Avcı böylece kulak çekti! Mesajını verdi. Değişiklikler ise Trabzonspor’a umut sayısını getirdi. Oyuna giren Bardhi ilk golünü attı. İlk yarı 2-1 bitti..

Trabzonspor kulübesi 2.yarıya da hamle yaparak başladı. Avcı, Vitor Hugo’nun yerine yeni transfer Bartra’yı aldı. Ne kadar inkar ederseniz edin, Nwakaeme’nin yokluğu hissediliyor. Trezeguet’yi kazanmak için sürekli sağ ve sol açıklara göndermek pek işe yaramıyor. Skoru korumaya çalışan Antalyaspor’un oyununu Enis Bardhi bozdu. Takımının ve kendisinin 2. golünü 73.dakikada attı. Maç bu dakikadan sonra başladı. Bu golden sonra Antalyaspor kulübesinden hamleler geldi. Nuri Şahin oyuna Cemali ve Gökdeniz’i aldı. Gökdeniz ilk buluşmasında topu filelere gönderdi. Yetmedi perdeyi kapatan 4.golü attı. Antalyaspor ‘a bu goller hayat verdi. H. Wright skoru belirledi: 5-2
İlk iki maçında gol yemeyen Trabzonspor kalesinde beş gol birden gördü. Kulübe hamleleri skoru belirledi. Kaybedilen üç puan telafi edilebilir. Dersler çıkarmak lazım. Tedbirler almalı. Avcı’nın öğrencisi Nuri Şahin bunu hep yapıyor. Çırak, ustayı seviyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber