Ligde iddiası olmayan, havlu atmış bir Beşiktaş, diğer yanda en yakın takipçisi  Konyaspor ile arasında bu maç öncesi 12 puan fark olan lider Trabzonspor. Milli maç dönüşleri bazı takımlara ilaç bazı takımlara ise zehir olur. Bordo mavililerde sakat ve cezalılar can sıkmaya devam ediyor. Abdullah Avcı savunmadaki tüm alternatiflerini kelimenin tam anlamıyla dibine kadar kullandı. Haketmediği şekilde küstürülen tabiri caizse  emekliye ayrılan Hüseyin Türkmen’e sefer görev emri çıkartıldı. Bu oyuncu için önemli şans. İyi değerlendirirse önünü açar, değerlendirmez ise “zaten buydu” denir. Hakkını teslim etmek lazım. Formasının hakkını ilk yarıda verdi. Avcı cezalı olan Peres’in yerinde güvendiği oyuncu Dorukhan’ı kullandı.  Cornelius’un yerine Djaniny’i tercih etti.

Beşiktaş için önemi olmayan bir müsabaka olmasa da  çiçeği burnunda teknik  direktör İsmael için vitrin maçı olacak. Tercihleri ve oyun planı ile camiasına güven verdi.Bu sezon sahasında hiç yenilmeyen bordo mavililere bir hüzün yaşatabilecekmiydi? Olmadı. Bir puanla yetindi.
Valerian İsmail bu ortamda dersini çalışarak maça çıktı. Topu Trabzonspor’a verip rakibi kovalamaktansa kendisi oynamayı tercih etti. Maçı Trabzonspor’un sahasında oynayıp topu kalesinden uzak tuttu. Hızlı düşünüp, hızlı oynadı. Bordo mavililer kalabalık savunma  yapıp yakın markaj ile oynamalarına izin vermedi. Özellikle ilk yarıda konuk takım daha etkili bir futbol sergiledi. Trabzonspor adına Djaniny, Beşiktaş adına ise Batshuayı kaçırdıkları goller ile saç baş yoldurdu. İki takım da ilk yarıda golün dışında futbolun hakkını verdi.

İkinci yarıya Avcı hamle yaparak başladı. Nwakaeme’yi kulübeye çekip Cornelius’u sahaya sürdü. Küskün adam Hüseyin Türkmen, Cornelius’un önüne müthiş top attı. Cornelius kalesini hatalı terk eden Ersin’in üzerinden topu filelere gönderdi. Bordo mavililerin kaleyi bulan ilk şutu gol oldu. Beşiktaş 68.dakikada beraberlik şansını Batshuayı ile kaçırdı. Penaltıyı direğe nişanladı. Üç dakika sonra Rosier’in ayağından beraberlik gölünü buldu. İki harekette futbola yakışmadı. Siopis’in Larin’in sırtından formayı alma gayreti sonrası Larin’in tokatı  kartları getirdi. Ların kırmızı kartla oyun dışı kalırken Siopis SARI kart ve alkış aldı. İki takım da  ortaya kaliteli futbol koydu. Maçın hakemi Zorbay Küçük için söylenecek çok şey var. Küçük, büyük maçın hakkını veremedi. Tartışılacak çok kararı es geçti..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber