banner240
banner237
banner238

Fenerbahçe ile Trabzonspor Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Fenerbahçe cephesinden bakıldığında kazanıldığında 3 puan çok daha şeyi beraberinde getirecek bir maç. Bu nedenle Sarı lacivertli camia için bir anlamda “sezona bedel” bir karşılaşmaya çıktılar. Tribünleri dolu, camiasının kenetleneceği, lig ikinciliği için iddiayı güçlendirecek bir sınav…
Trabzonspor içinse ezeli rekabetten öteye gitmeyen lider gidip lider döneceği bir puan mücadelesi…

İki takımın da ciddi eksikleri var. Fenerbahçe’de Ferdi, Valencia, Novak ve Gustava sakat, Trabzonspor’da tablo farklı değil. Hamşik, Dorukhan, Vitor, İsmail Köybaşı sakatlıkları ile kadroda yer almadı. Ama iki  tarafın da eksiklerinin yerini dolduracak zengin kadroları var. Maç öncesi teknik direktör Abdullah  Avcı’nın skor ne olursa olsun centilmenliğe ve dostluğa çağrı yapması anlamlıydı. Avcı, kazanmak için oynayacaklarının, oyun planını bunun üzerine kurduklarının, kaybedince de dünyanın sonunun olmadığının altını çizdi.,

Avcı, Fenerbahçe karşısına ofansif kadro ile çıktı. Berat, Abdulkadir Ömür arasındaki tercihini Ömür’den yana kullandı. Stoperde ise sağ ayaklı tecrübeli stoper Hüseyin Türkmen’i tercih etmeyip sol ayaklı tecrübesiz Ahmet Can’a şans verdi.. Ev sahibi takım ise gol atmaktan çok, gol yememeyi düşünen bir kadroyla çıktı.

İki takım da adeta birbirlerini test ederek oyuna başladı. Zevkli geçen karşılaşmada 18.dakikasında VAR devreye girdi. Maçın orta hakemi Zorbay Küçük’ün görmediği pozisyonu  VAR gördü. İrfan Can’ın, Siopis’e yaptığı hareketi kırmızı kartla cezalandırdı. İrfan Can aşırı motivasyonum kurbanı oldu. 10 kişi kalan Fenerbahçe’de  hesaplar şaştı. 22.dakikada ise Nwakaeme perdeyi açan golü attı. Bu gol tribünleri de gerdi. Bordo mavili takım bu yangının içinden ikinci golü çıkarmak için  uğraş verdi. Sonuç alamadı. 10 kişi oynayan Fenerbahçe, Trabzonspor kalesinde ciddi gol pozisyonları yakaladı. Uğurcan iki net kurtarış yaptı. İlk yarıda Trabzonspor istediğini fazlası ile aldı. Bir oyuncu eksiltti, gol buldu, ikinci yarı için büyük avantaj elde ederek soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci yarı yüksek tempoyla devam eden karşılaşmada kulübe hamleleri aynı anda geldi. İsmail Kartal, Rossi’nin yerine Pelkas’ı oyuna aldı. Abdullah Avcı bu hamleye Cornelius’u kulübeye çekip Djaniny ile cevap verdi. Dinlenmiş, diri bir Djaniny’le rahatlatan golü bulma hesaplarını yaptı. Bordo mavili takım planını uygulamaya koyamadan sarı lacivertli takım beraberlik golünü Zajc ile buldu. 
Trabzonspor Nwakaeme ve Visca ile net golleri kaçırdı. Hele Nwakaeme’nin kaçırdığı akıl alır gibi değildi. Boş kaleye atma yerine direğe nişanladı..
Avcı oyunun son bölümünde Üçlü hamle yaptı. Yorgun Fenerbahçe’yi bitirmeyi kafasına koyan Abdullah Avcı, Kouassi. Berat ve Koita’yi oyuna alıp, Nwakaeme, Siopis ve Bakasetas’ı kulübeye çekti. Bu hamlede işe yaramadı..
Gecenin kaybedeni yok. Fenerbahçe 72 dakika 10 kişi oynadığı maçta bir puan aldı. Mutlu oldu..Trabzonspor da lider gidip bir puan alarak lider döndü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber