Bordo mavili takımda teknik direktör Abdullah Avcı ligi düşünerek kadroya küçük dokunuşlar yaptı. Kalede macera aramadı, Uğurcan’a teslim etti. Haksız da değil. Erce bulduğu şanslarda güven vermedi. Karagümrük maçında forma giymek için koşan Ahmetcan Kayserispor maçında yerini aldı. Denswil kulübede dinlenirken savunmanın solunda Puchacz görev yaptı. Orta sahayı Yunanlı oyuncular Bakasetas ve Siopis’e emanet eden Avcı, Karagümrük maçının uzatma dakikalarında şans verdiği Kouassi’yi ilk 11’de Nwakaeme’nin yerinde kullandı. Böylece Karagümrük maçında ilk 11’de olmayan 5 oyuncu kupa maçında forma giydi. Avcı’nın bu hamleleri kafasının çok rahat olmadığının bir göstergesiydi.

İki etaplı elemeli bu maçların ilkinde Trabzonspor rövanş için avantajlı bir skor yakalamak tempolu oyunu tercih etti. Konuk takım ise kendi sahasında turu getirebilecek bir skor için kontrollü futbol ile oyuna başladı. Karşılaşmanın ilk yarım saatlik bölümünde Trabzonspor Visca ve Bakasetas’ın ayağından iki net gol fırsatını değerlendiremedi. Halkını verelim konuk takım kalecisi Lung bu pozisyonlarda çok başarılıydı. Kayserispor’un da, ev sahibi takımın kalesinde net gol pozisyonları vardı ama ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

İki takım ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı. Futbol kalitesi ilk yarıdan farklı değildi. Kayserispor savunmada kalabalık kalıp eksik yakalanmamak için tedbiri elden bırakmadı. Avcı’nın taktiklerini 66 dakika içinde yerine getiremeyince kulübe hamlesi geldi. Nwakaeme’nin yerini son iki maçtır Djaniny ve Kouassi ile doldurmaya çalışan Avcı işe yaramadığını gördü. Kouassi ve Ahmetcan’ı kulübeye çekip Nwakaeme ve Dorukhan’ı oyuna aldı.  71.dakika ise 2.hamlesini yaptı. Bakasetas çıktı, yerine Hamşik girdi. Teknik direktör Abdullah Avcı kazanma arzusuyla risk alıp, hücum alanını daha fazla güçlendirdi. İlk kez bir maçta Cornelius yan toplarla iki kez buluşturuldu. Oyuncu şok olmuş olmalı ki sert kafa vuruşları yapamadı. Visca’nın bulunduğu kanat saman alevi gibi olsada çalışırken, sol kanatı sanki bal tutmuştu! Puchacz evlere şenlik acemice işler yaptı. Avcı 3.hamlesini yaparak istediğini aldı. Bir gol bulup rövanşa avantajlı gitmek için Koita ve Berat’ı oyuna soktu . Siopis ve Ömür’ü çıkardı. Bu hamleler 87.dakikada işe yaradı. Neakaeme adrese teslim pas attı. Cornelius savunmayı göğsü ile etkisiz kale getirip topu filelere gönderdi. Tony Nwakaeme şunu göstermiş oldu. “Benim formsuz, imza atmayan halim bile bu takımda oynar. Oynatmayarak beni değil, takımı cezalandırırsınız.” 
Trabzonspor bir adım önde rövanşa gidecek. Karaman’ın öğrencileri rövanşta epey bir ter dökecek..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber