banner240
banner237
banner238

İkinci yarınının açılış maçında lider Trabzonspor, Malatyaspor’a karşı kendi evinde, taraftarı önünde sahaya çıktı. Bordo mavili takım ilk yarıdaki performansı gibi ara transferin de en hızlı ismi oldu. Başakşehir’den Visca’ya kâğıt üzerinde imzalar attırıldı. Bu oyuncu Malatya maçını tribünde izledi. İkinci yarının 7 Ocak’ta ama ara transferin resmî olarak 12 Ocak’ta başlayacağı garip uygulama ile maçlar start aldı. Covid nedeni ile bazı takımlar sıkıntı yaşarken ve bu nedenle kadro kurmakta zorluk çekip erteleme isterken Trabzonspor’da böyle bir sıkıntı yaşanmadı. Malatyaspor için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Maça saatler kala testi pozitif çıkan golcüsü Adem Büyük kadrodan çıkartıldı. Sumudica zorla yaptığı ve yedek kulübesini tamamlayamadığı bir takımla sahaya çıkmak zorunda kaldı.
Trabzonspor’da da ciddi eksiklikler vardı. Gervinho ve Edgar le sezonu kapattı. Djaniny, Vitor Hugo, Trondsen, Serkan Asan sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Stoperlerde Denswil ve Hüseyin Türkmen birlikteliği bozulmazken, İsmail Köybaşı zorunluluktan da olsa sol bekte görev aldı. Aylar sonra kulübeden çıkıp saha içine girdi. Ligin zirvesi ile son sırasındaki farkı da bu maçla görmüş olduk. Anlatılmaz yaşanır!
 
Trabzonspor başlama vuruşu ile birlikte konuk takım yarı sahasına kamp kurdu. İstediği gibi pas yapıp top çevirdi. Rakibini sağlı sollu ataklarla bunaltmaya çalıştı. Arzuladığı golü istatistiklerini doğrulayan dakikalar içinde buldu. Kazandığı gollerin büyük bir kısmını ilk yarıda ve ilk yarım saat içinde buldu. Nwakaeme ortaladı, Cornelius dokunarak imzasını attı. Rakibi üzerinde bu kadar baskılı futbol oynamış gibi gözükse de gol pozisyonu açısından aynı zenginliği sağlayamadı. Nwakaeme top oynamayı özlemiş çocuklar gibi. Sürekli topla oynama isteği göze hoş gelse de takımını oyundan soğuttu. Malatyaspor yağmur yemiş bıldırcın gibi sürekli savunmada kaldı. Oynamak yerine oynatmamayı düşünüp, rakibini durdurma çabası içinde efor sarf ederek kendisini de bitirdi. İlk ve tek ciddi pozisyona ilk yarının uzatma dakikalarında girebildi.
 
İkinci yarı adeta ilk yarının kopyası oldu. Trabzonspor kontrolü eline alıp istediği gibi oyunu yönetti. Nwakaeme yine kendi çalıp, kendi oynadı. Top ayağına yakışıyor. Dışarı alan yanar! İlk müdahaleyi konuk takım, 3.lig takımı Yomraspor’dan aldığı Mert Miraç ile yaptı. Kaleci Uğurcan’ı rahatsız edecek tek bir şut atmadı. Uğurcan kazağını yıkatmaya vermese bile olur. Avcı oyuna son 10 dakika içinde müdahale etti. Dorukhan yerini Siopis’e, Bakasetas ise Berat’a bıraktı. Cornelius çıktı, Koita girdi. Abdulkadir Ömür ise yerini Yusuf Sarı’ya devretti.
Değişikliklerin iki takım için de skora etki etmemesiyle Trabzonspor bıraktığı yerden ligin ikinci yarısına başlangıç yaptı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber