Ligde ilk yenilgisini geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanında alan Trabzonspor bunun bir kaza olduğunu ve gerçek gücünü yansıtmayacağını kanıtlamak için A.Hatayspor karşısına çıktı. Bordo mavililer işe tribünden başladılar. Taraftarlar enerjiyi maç başlamadan sahaya yansıttı. Yüzde 90 oranında doluluğa sahip tribünler bunu maç boyu sürdürürken, adeta takım ile atağa kalkan, rakip atağı kesen, topa basan oyuncu gibiydiler! Böylece futbolculara  “biz inandık siz de  inananın!” der gibiydiler. Özetle her birinde Lider takım taraftarı sorumluluğu vardı..

Sakatlığı nedeniyle ilk yarıyı kapatan Nwakaeme’siz Trabzonspor’un ne yapacağı haftanın en merak edilen konularından biriydi. Saha içinde rakip için korku salan Nwakaeme’siz Trabzonspor’un bu eksikliği giderip gidermeyeceği bundan sonrasına da yön verecekti!! Önce şunu belirteyim; bu takım istediğinde Nwakaeme’siz de oynayacağını gösterdi. Takım ilk yarıyı kayıpsız kapatırsa, imza için kendisi “nereye atayım?” diye sormaya gelir. 
Takıma katkı sağlamaya başlayan  Ömür’ün kulübede yer alması üzücü. Teknik direktör Abdullah Avcı sağbekte ısıttığı Dorukhan’ı bu kez orta sahada kullandı. 
İki takım da teknik direktörlerinin maç öncesi söylediği gibi analizleri göz önüne alarak oyuna başladı. Trabzonspor’un kazandığı gollere bakıldığında ilk yarıda ve özellikle ilk yarım saat içinde atıyor. Öyle de oldu. Bordo mavililer başlama vuruşu ile birlikte oyunun kontrolünü ele aldı. Hatayspor oynamaktan çok rakibini durdurmayı tercih eden bir oyun anlayışı ortaya koydu. Kendi sahasında oyunu kabul eden Hatay gol yemek için ev sahibi takıma her daveti yaptı. Sol açıkta önce Hamsik gole yaklaştı. Hatay savunması ipe un sermiş olmalı ki “gol geliyor” uyarısını dikkate bile almadı. Aynı pozisyonda topla bu kez Djaninj buluştu. Bu oyuncu affetmedi. Trabzonspor bu golle istatistikleri teyid etmiş oldu. Hatayspor yediği golden sonra “korkunun ecele faydası yok” diyerek oynamaya başladı. Doğal olarak oyun da keyif vermeye başladı. Takımın temposuna tribünler eşlik ederken bordo mavililer ikinci golü buldu. Analiz uzmanlarınca hazırlanan istatistiklere kafa yorup saha içinde yaşananları görmeyen kulübe mi olur? Hatayspor Teknik direktörü Ömer Erdoğan Trabzonspor istatistiklerinin maç maç değiştiğini öğrenmiş oldu..Trabzonspor takımının sağ kanadını adeta otobana çevirdi. Önlem almak için hiç bir tedbir alamadı. İlk golde olduğu gibi ikinci golde Denswil yerden ortaladı, Cornelius gelişine vurup filelere gönderdi. Trabzonspor istediğini ilk yarıda alıp soyunma odasına gitti.

Kaybedecek bir şeyi olmayan Ömer Erdoğan ikinici yarıya üç oyuncu değişikliği yaparak başladı. Önde baskı kuran Hatayspor ilk üç dakika içinde Diouf ile  iki gol pozisyonu buldu. İlk pozisyonda kaleci Uğurcan’ın hakkını teslim etmek lazım. Oyun kontrolünü eline aldığını gören Avcı iki hamle birden yaptı. Djaniny’nin yerine Siopis’i, Bakasetas’ın yerine ise Abdulkadir Ömür’ü aldı. Avcı daha ileri gidip gollerde imzası olan Cornelius ve Denswil’i kulübeye çekti. Trabzonspor ilk yarıda biriktirdiklerini ikinci yarı koruyarak üç puanı aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber