İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Trabzon-Gümüşhane üzerinden seyahat ederek Erzincan-Sivas’a gittim. Karayolundaki muazzam değişiklikler ile moral buldum.

Demek ki devletimiz çok güçlü ki böyle devasa eserleri yapabiliyor.

Trabzon-Gümüşhane karayolundan epey süredir gitmediğim için yapılan eserleri çok duymuştum ama görmemiştim.

Trabzon’dan Erzurum, Erzincan’a ulaşmak için sıra sıra Tüneller aşarak daha hızlı, daha güvenli karayolundan seyahat ederek gidiyorsunuz, bende öyle yaptım.

Rize-Erzurum karayolu üzerinde 14300 metre uzunluğundaki Ovit Tünelinin yolunu yapmayan atanmış Bakanların Karayolları Genel Müdürlüğü Trabzon’dan doğuya giden ve Rize yolundan daha uzun olan Trabzon-Erzincan-Erzurum yolu için hiçbir masraftan kaçınmamış.

Ovit Tünelinin 20 km lik yolunu yapmayan Karayolları Genel Müdürlüğü Trabzon-Erzurum karayolunda uzun kısa çeşitli boylarda toplam 26 tane tünel yapmış.

Yapılan 26 tünelin toplam uzunluğu 28.139 km.

Devletin parasını gereken yerlere adil şekilde dağıtmayan atanmış bakanların yönettiği Karayolları Genel Müdürlüğü bu vebalin altından nasıl kalkacak.

Cumhurbaşkanı 2018 yılında Ovit Tünelini trafiğe açtı. O günden buyana 5 yıl geçti tünele çıkan 20 km uzunluğundaki yol niye yapılmıyor.

Bölgede başka yollar için ödenek var ise Ovit Yolu içinde olmalıdır.

Ovit Tünelinin yolunu yapmayanlar, Rize-Erzurum karayolu üzerinde 10 yılı aşkın delmesi güya devam eden 7200 metrelik KIRIK ile 3100 metrelik DALLIKAVAK Tünellerini de yapmadı.

KIRIK ve DALLIKAVAK delinmezse OVİT Tünelini yapmanınım bir anlamı yoktur.

Sn. Cumhurbaşkanı 5 KASIM da Rize’ye gelecek, devamında MART 2024 seçiminde de birkaç kez bölgeye gelecek ve konuyu detaylıca anlatmamız lazım.

Rize’deki seçilmişlerde bu yol için ümidimiz kalmadı.

Cumhurbaşkanı Rize’ye geldiğinde yanında atadığı Ulaştırma Bakanı da var ise derdimizi, şikâyetimizi daha rahat anlatırız ümidini taşımamaktayım.

Trabzon-Gümüşhane yolunda 2018 den bu yana yani Ovit Tüneli açıldıktan sonra küçük büyük Zigana da dâhil 26 tünel yapılmış.

Toplam 28.139 km uzunluğundaki tüneller memlekete hayırlı olsun ama Karayolları Genel Müdürlüğü ve atanmış Bakanın ekibi, bunca eseri programa alıp yaparken 20 km lik İkizdere–Ovit Tüneli arası yolunu ve KIRIK-DALLIKAVAK Tünellerini niye yapmazsınız niye ihmal edersiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber