Hedefleri farklı iki takım karşı karşıya geldi. Adanademirspor Avrupa hayalini son haftalara kadar taşıma gayretinde. Transferleri ile bunu kanıtladı. İlk yılında bulunduğu yer ile bunu gösterdi. Balotelli’nin cezalı olması ev sahibi takım için büyük kayıptı. 

Trabzonspor cephesinde durum farklı değil. Cebi dolu olsa da kayıplara dur deme zamanı geldi. Nwakaeme sakatlığı nedeniyle kadroda yok. Gel de sakatlığına inan!. İmza atmamak için direnen bir futbolcu... Teknik direktör Abdullah Avcı kadro üzerinde ciddi bir operasyon yaptı. Stopere Denswil’i çekip sol beke Peres’i koydu,onun yerine de Dorukhan’ı çekti. Orta sahayı ustalara teslim etti. Nwakaeme’nin yerini Kouassi’ye teslim etti.  

Trabzonspor oyuna hızlı başladı. Bordo mavili takım  iyi motive olmuş. 2. dakikada maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, Vısca’nın düşürülmesine penaltı verdi. Abdulkadir Ömür’ün penaltı atışını kaleci kurtardı. Atıştan önce Adana Demirsporlu oyuncular sahaya girince VAR müdahale etti. Tekrarını Peres yaptı, gol perdesini açtı. 7.dakikada Peres’in penaltı golüne Cornelius 12.dakikada katkı yapıp kafa ile skoru 2-0 yaptı. Bu gol Bordo mavilileri rahatlattı. Trabzonspor 30. dakikada zorunlu değişikliğe gitti. Sakatlanan Peres, yerini Ahmetcan’a bıraktı. Avcı bu sakatlık nedeniyle oyun içinde değişikliğe gitti. Denswil sol beke geçti. Ahmetcan ise stoperde görev yaptı. 
Ev sahibi takım oyunu bırakmadı. Kaybedecek bir şeyi olmayan takım mücadelesini ortaya koydu. Adanademirspor’un umutlanmasına önce Uğurcan sonra direk izin vermedi. Hakemlere bir haller oldu. Yaşar Kemal Uğurlu uzatma dakikalarını oynatmadan ilk yarıyı bitirdi. VAR’dan uyarı gelmiş olmalı ki soyunma odasına  gitmeden kalan iki dakikayı oynattı. İlk yarı Trabzonspor’un istediği skor ile bitti..

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı  2.yarıya iki hamle yaparak başladı. Bakasetas ve Djaniny oyuna girerken, Abdulkadir Ömür ve Kouassi’yi kulübeye çekti. Müsabaka aynı tempo ile başladı. Nöbetçi golcü Djaniny sahne aldı. 61.dakika şovunu golüyle anlamlaştırdı. Farkı 3’e çıkardı. Bu gol Adanademirspor takımının hayallerini sonlandırdı. Vargas frikikten skoru 1-3 ‘e getirse de Remy 90+3 de kazanılan penaltıyı direğe nişanladı. 
Her maçta olduğu gibi kaleci Uğurcan’ın hakkını teslim etmek lazım.Yine kalesinde devleşti. Ev sahibi takım Adanademirspor ise direklere takıldı. Bu galibiyet şampiyonluk yolunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk bayramı hediyesi oldu. Tur için sadece bir puana ihtiyaç kaldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber