Türkiye ,Ulus Devlet dir !Lakin ;bundan sonra uygulanacak politikalar da,önümüze gelene ; Türk Vatandasligi  ,Vatan toprağını (arsa ,arazi vb ) şekilde vermek ;gelecek de güvenliğimizi tehdit edebilir.

Disarida,içeri de  her türlü yanında olduğumuz Devletimiz dir .Lakin;yönetim yetkisi  elinde olan  hükumetin ,kanaatimiz odur ki;malum konuda; eksikleri, yanlis adımları olmuştur.

Yanlış bazi politikaların, telafisi ;mümkün olmayabilir.

Bu iş;açlık, tokluk gibi bir meselenin çok ötesinde dir !

Ekonimi, elbet çok da önemlidir .

Fakat  ;asıl beka meselesi ,kanaatim o dur ki ;bu  dur !

Bir çocuğu doğurup geleceğinden endişe duyan Türk ailelerin yanında ;her birinin kucağında iki ,uc çocuk olan Vatandaşlık hakkı verilmiş Suriye'liler!Asker de ,vatan savunmasın da Türkler ,yan gelip yatan Suriyeliler ...

Sonra bu insanlara verdiğinizi ileride yanlis yaptığınızı görüp;diyelim ki ;geri almaya kalkarsanız ;hak talep ederler. Kaldi ki verilen hak zor geri alınır. Daha sonra uğraşmaktansa ;iş daha sarpa sarmadan önlemler alınmalıdır. Bize faydası olmayan bu insanlara vatadaslik hakkı verilmesi zaten ayrıca bir başlık konusu !

Bir kaç hafta önce;Ankara da iki grup arasında kavga oluyor .Suriyeli 'nin elinde pompalı var .

Buyrun simdi Cuma namazına!

Geçmişte Ermeni Soykırımıni da destekleyen;tarih de bizim yanımızda da durmamış ; bu kökenli ajanları unutmamak;tarihi bilerek ;önlem almak en doğrusu dur. Sadece ;İstanbul da ;yabancı ne kadar ajan vardır?

Soylem ;ırkçılık olmamakla birlikte;elbette masum halkini da kapsamamak dadir .

Lakin ;biyolojik silahlar ile savaş düzeninin bile değiştiği Dünya düzeninde ;masumiyet aramak ;deniz de kum tanesi aramaya benzer!

Ilaveten ;ekonomiyi ellerinde tutan yabancı kökenli şirketler, lobiler daha fazla başımıza cikartilmamalidir !

Kendi öz yurdumuz da yabancı şirketler çoğunluk da olduğu bir düzende Turkler ,onların yanında çalışan konumun da,olmamalıdır!

Sermaye ,ağırlıklı TL görünümlü; yabancı sermayedir !

Piyasayı istedikleri gibi avuçlarında tutmaktadırlar.

Devletimiz elbet önlemler almakta dır.Fakat ;işin topuzu baştan kaçmıştır!

Yanlış,özelleştirmeler, faiz ,eksi reel faiz,rezerv ...pek çok iktisadi kalem de yanlış ekonomi ile bu günlere gelinmiştir

Geçmişe bir sünger çekmeye kalksak bile bari bundan sonrası için doğru adımlar atılması olmalı, gaye!

Türkiye de kalan Türkler ;yine yabancıların yanında çalışmış sadece yurt dışına gitmemiştir. Yerli işletmelerin sayısı, yabancı işletmeler yanında azdır!

Diyeceğim o ki ;nitelik de ,nicelik de de atılacak adımlar mevcutlar böyle iken ;  gelecek de daha da fazla önem arz edecektir.

Türk'ün Türk 'den başka dostu yoktur !

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Benden söylemesi

Ilksen Hacısalihoğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber