banner240
banner237
banner238

Trabzonspor için Başakşehir maçının önemi çok büyüktü ama Abdullah Avcı açısından daha farklı bir özelliği vardı. Zira Avcı eski takımı, eski öğrencisine karşı mücadale ederek prestij savaşı verecekti. Başakşehir’in başındayken bir türlü hedefe varamadığı şampiyonluğu Trabzonspor arması ile yaşamak için kritik bir virajdı, bu maç. Başakşehir mücadelesini dönüm maçı olarak gören bordo mavili taraftarlar tribünlerde boş koltuk bırakmadılar. Daha da ileri gidip boş duran konuk takım tribünlerini bile doldurdular.. Bunca coşkulu desteği arkasına alan Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbol maalesef vasatın üzerine çıkamadı.

Bordo mavili takım her hafta eksiliyor. Sakatlıklar arka arkaya geliyor. Gervinho, Nwakaeme, Vitor Hugo, Edgar Le sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Avcı, takımını zirveye taşıyan oyuncuların eksiğini gidermek için takıma yama üstüne yama yaptı. İlk kez stoper mevkinde bu kadar çaresiz ve alternatifsiz kaldı. Edgar ve Vitor’un yerine Hüseyin Türkmen ve Denswil’e görev verdi. Bu ikili ilk kez aynı maçta görev aldı. Birlikte oynama hafızası olmayan ikili, tribünleri hep tedirgin etti. 
Birkaç cümlede Emre Belezoğlu için söylemek gerekli; Takıma kendi agresif ve kazanma hırsını yerleştirmiş. Trabzonspor’u iyi etüt etmiş. İstediği belli ki galibiyetti ama bir puanla yetinmek durumunda kaldı.
Son 10 haftanın iki başarılı takımının teknik direktörleri birbirlerini iyi analiz etmiş. Her takım kendi içindeki koşulları iyi kullanma düşüncesi ile müsabakaya başladı. Kontrollü futbolun yanı sıra alan daraltarak birbirlerine fazla oynama şansı tanımayan iki takımın ilk yarıda ortaya koyduğu futbol vasatın üzerine çıkmadı. Trabzonspor bulduğu iki pozisyonda da direğe takıldı. Dorukhan ve Cornelius’un şutları üst direkte eridi. Lider  sıfatıyla sahada mücadele etmeye çalışan Trabzonspor’u konuk takım ilk yarıda durdurmayı başardı. Başakşehir’in akıllarda kalan pozisyonu yok. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı.
İkinci yarıya konuk takım daha iyi başladı. Trabzonspor kısa sürede dengeyi kurunca  ortaya daha kaliteli bir oyun çıktı. Birbirlerini hataya zorlayan iki takım gol bulmaya çalıştı. Avcı ilk hamlesini orta saha ve forvete yaptı. Maç başından beri stoper kelepçesinden kurtulamayan Cornelius’u dışarı alıp Koita’yı oyuna aldı. Dorukhan’ın yerine ise Siopis’e görev verdi. Avcı dakikalar eridikçe bir puana razı gelen futbolu seçti. Kaza kurşunu da yemek istemiyordu. Altay maçında ofansı çoğaltan Avcı aynı hamleyi bu kez yapmadı.
Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’ya böylece eski öğrencilerinden bir çelme daha geldi. Antalyaspor’un başında Nuri Şahin yenilgi tattırdı. Onbinlerce seyirci önünde bir başka öğrencisi Emre Belezoğlu puan alarak döndü. Ustanın başı çıraklarla dertte..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber