Zirveye ulaşmak niyetiniz varsa ve en sonunda bordo-mavi bayrağı zirveye dikmekse hedef, bu yürüyüşte önümüzdeki ilk üç adımın önemi çok büyük! Evet, önümüzdeki ilk (3) maç; Alanya, Kayseri ve Fenerbahçe maçlarından bahsediyoruz!

Hazırlık kampı sonrası lige ısınma turları ve ciddi test maçları olarak gördüğümüz, Morinho'nun da dediği gibi: "Şampiyonlar Ligi Karşılaşması" niteliğindeki Roma maçlarından sonra iyi başladı lige Trabzonspor.. Şu an ki puan durumuna bakıldığında; her ne kadar (Konyaspor hariç) puan durumunun 10. basamağının altındaki takımlarla karşılaştıysa da, takım ruhu ve takım halinde hareket etme kabiliyetinin yeterliliği sayesinde başarılı bir performans ile tamamladı bu süreci. Daha iyi tamamlanabilir miydi bu periyod? Bence evet.. Örnek mi, tabi ki Galatasaray maçı.. Geçtiğimiz yıl takımın en dikkatli, en istikrarlı ve en başarılı futbolcularından olan Edgar IE'nin, rakibe "al da at" türünden bir asist yapabileceğini hangimiz bilebilir ve ihtimal verebilirdik? Bu olağanüstü hata olmasa, maçı ve (3) puanı alması işten bile değildi Trabzonspor'un. Ama bu hatalar var bu oyunun içinde.. Her maç canını dişine takıp oynayan Edgar'ın hata yapma kredisi de var bu takım ve taraftar nezdinde. Tabi ki sahip çıkacağız ona ve Hugo'ya.. Kırmızı kart gördüğü pozisyon için eminim uyuyamamıştır o gece Hugo! Olsun, bunlar geride kaldı. Dik durup devam edeceğiz yola emin adımlarla..

Evet adım dedik; önümüzdeki ilk üç adım! Çok önemli bir süreç. Uzun lig maratonunda sadece üç adım neden bu kadar önemli diye sorulabilir? Önemi şu; artık performans ve form olarak daha üst seviyede ve puan tablosuna bakıldığında yukarılarda bulunan üç takımdan bahsediyoruz ki, birisi şampiyonluk için yarıştığımız  rakibimiz Fenerbahçe. Bu üç maçta (9) puan almak demek, şampiyonluk ihtimalinin en az %50'ye yükselmesi demek olacak Trabzonspor'un. Gelin, aşağıda biraz daha irdeleleyelim konuyu, biraz detaya girelim...

Alanyaspor bu süreçte ilk zorlu adım ve iç sahada olmasına rağmen belki de maçların en zoru! Bülent Korkmaz öncesi son iki maçında (9) gol yiyen takımdan, Bülent Korkmaz ile çıktığı son 3 maçta (9) puan alıp, gol dahi yemeyen bir takıma dönüşen Alanyaspor! (3) cevizin, en çetini! Kadrosu sorun çıkarmak, çelme takmak için çok müsait! %100 kontraatak oynayacaklar bu maçta; maçın ilk dakikasından itibaren göreceğiz bunu! Hoca ve ekibinin bunu düşünerek plan yaptığına şüphemiz yok.. Tabi bu maçta Bakasetas ve Siopis'in Alanyaspor'u yakından tanımaları da bizim için bir avantaj olacak.

Ve Kayserispor maçı.. Her çalıştırdığı takıma kendine özgü hucum anlayışını empoze etmeye çalışan Hikmet Hoca'nın Kayserispor'u.. Galatasaray maçında bence muhteşemlerdi ve sonuna kadar hakettiler galibiyeti. Ben, ezeli rakibimiz Galatasaray'ın bir takım karşısında bu kadar yetersiz kaldığı bir maçı hatırlamıyorum açıkçası. Ve bu başarıyı devam ettirmek ve taçlandırmak isteyecektir Kayserispor ve Hikmet Hoca. Açık futbol oynamaları en büyük avantajımız olacak. Gervinho'ya bu maçta büyük görev düşüyor! Ve ona asistin en güzellerini yapacak Grande Hamsik'e!

Fenerbahçe'ye gelince.. Bence bu üç maçın içinde zorluk derecesi en az olan maç. Trabzonspor'un o maça ideal onbiri ile çıktığını ve yukarıda bahsettiğimiz Alanya ve Kayseri maçlarından (6) puan alabileceğini varsayarsak, bu maçı kesin (3) puan olarak hanemize yazabiliriz. Çünkü bu şartlar altında "kusursuz bir fırtına" izleyeceğimizden emin olabilirsiniz. Bu düşünceyi doğuran en önemli faktörlerden birisi de, Fenerbahçe'nin 3'lü defans ile oynaması.. Trabzonspor kadrosunun arayıp da bulamadığı bir oyun yapısı... Zorluk derecesi yüksek Alanya ve Kayseri maçlarından cebine koyacağı (6) puan ile, belki de ligin en kolay ve rahat maçlarından birini oynar Trabzonspor. Hem Fernerbahçe Maçının puan değeri (6)!

Sonuç olarak gerçekten önemli bir süreç ve periyoda giriyor Trabzonspor! Önümüzdeki bu (3) maç, bir çok şeyi artık gün yüzüne çıkaracak! Kazanılması halinde, 90 dk. (10) kişi oynadığımız Konyaspor maçında gördüğümüz inatçı, teslim olmayan ve güçlü karakteri perçinleyecek olan bu üç maç, hepimizin içinde olduğu bu geminin yelkenlerini olabildiğince şişirecek..Takımda özgüvenin hat safhada olduğu, taraftar desteğinin daha da etkin olarak hissedildiği ve iyice hedefe, zirveye yürüyüşün ayak seslerinin duyulduğu bir ortamı hazırlayacak bu (3) adım!

Sahada canlarını dişlerine takıp savaşan ve iyiniyetlerinden şüphemizin olmadığı futbolcu kardeşlerimizle ve teknik kadromuzla aynı yöne doğru ve aynı paralelde yürüyelim; hep destek tam destek olalım bu süreçte. Trabzonspor içinden başka bir Trabzonspor çıkarmaya yönelik eylemler yerine, tek olan takımımıza taraftar olarak hep birlikte destek verelim. Seyirci değil, şimdi taraftar olma zamanı! Yolun sonu aydınlık, hep birlikte göreceğiz ışığı...

Metin ÇAVDAR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Dervişe Cihaner 3 yıl önce

yazınızı büyük bir heyacanla okudum. futbolla bu aralar çok ilgim olmamasına rağmen kaleminiz çok kuvvetli.. başarılarınızın devamını dilerim. yolunuz açık olsun..



Günebakış Trabzon Haber