Kaymakam Toğan, “Dünyada Örnek Bir Ülkeyiz”

Kızılay Doğu Karadeniz Kan merkezi Müdürü Dr. Dila Baray ve Bölge Sorumlusu Ali Gedik ve Rüçhan Keleş, Kaymakam Tolga Toğan’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundular.

Birçok alanda faaliyet gösteren, milyonların yarasına merhem olan Kızılayın, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını belirten Kaymakam Tolga Toğan, Türkiye’nin hemen her alanda olduğu gibi insani yardım alanında da dünyaya örnek bir ülke olduğunu söyledi. Kaymakam Tolga Toğan, “Millî gelirine oranla en çok dış yardım yapan ülkeler sıralamasında birinciyiz. Bu yardımlar içinde Türk Kızılayının önemli bir yeri ve rolü var. İnsanlar acı çekerken, bir dilim ekmeğe muhtaçken, savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi verirken bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Devletimiz tüm bunlara nasıl sessiz kalmıyorsa, devletinin yanında olan Türk Kızılayı da benzer çalışmalarla takdir topluyor.”dedi.

148 yıldır din, dil, ırk ayrımı yapmadan Afrika’dan Asya’ya, Balkanlardan Orta Doğu’ya kadar ihtiyaç sahibi herkese yardım ulaştırıyoruz diyen Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baray, “Verdiğimiz güven kan bağışı rakamlarına da yansıyor. Çünkü Kızılay, 2005 yılından beri yürüttüğü Güvenli Kan Temini programı sayesinde vatandaşların kapı kapı dolaşarak kan aramasına gerek bırakmadı. Biliyorlar ki kan lazım olursa Kızılay hemen yetişir. Ülkemizin ihtiyacı olan kanın neredeyse tamamını biz karşılıyoruz. Düzenli kan bağışı yapılmasının hayati önemini sürekli olarak faaliyetlerimizle vurguluyoruz ki sadece ihtiyaç anında kan bağışı yapılmasın. Halkımız, Kızılayı yakından takip ettiği ve sahiplendiği için desteğini bizden esirgemiyor.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber