Bugünkü maç dahil, özellikle bu sezon oynadığı tüm maçları göz önüne aldığımızda, atmış olduğumuz yazı başlığının ne kadar haklı olduğunu açık ve net olarak görebiliriz! Heyecan veriyor Trabzonspor..Ve bu heyecanı rakiplerinin oyun formatı değil, kendisi yaratıyor çoğunlukla. Fakat bugün, Hikmet Hoca'nın Kayserispor'u da açık futbol oynayarak bu heyecana katkıda bulundu; Hikmet Hoca'yı, her gittiği takımda bu mantalite ile oynamasından dolayı şahsen takdir ve tebrik ediyorum..

Yaklaşık 2 hafta önce ki ilk yazımızda, Kayserispor maçına da değinmiş ve Hikmet Karaman Hoca'nın oyun mantalitesini göz önüne aldığımızda, Kayserispor'un açık futbol oynayacağını, bunu özellikle Hamsik-Gervinho ikilisi ile fırsata çevirebileceğimizden bahsetmiştik.. Ve maça da bence doğru bir hamle ile, Gervinho ile başladı Trabzonspor. Fakat tam düşünüldüğü gibi verimli oldu mu, pek sayılmaz? İyi kapattı Kayserispor Gervinho'yu ve diğer geçiş yollarını. Fakat başka yol bulup adrese, yani gole gitmeliydik ve gittik.. Nasıl mı, Baka Baka gittik?

Bakasetas!!! Uzak-kısa mesafe farketmeksizin, topa gideceği adresi ayağı vasıtasıyla kodlayan adam!  Saniyeler içinde düşünüp, ölçüp-biçtikten sonra, beyninde oluşan senaryoyu sol ayağına aktardı ve öyle bir vurdu ki; top adeta türbülansa girip savrularak, Lung'un ikamet ettiği adrese giriş yaptı. Müthişti gol müthiş!!  Ve ilk yarıda bunun gibi en az 4 topu daha filelerinde misafir edebilirdi Lung! Fakat kendi becerisi ve Trabzonspor forvetinin beceri eksikliğinin birleştiği anlar yetişti imdadına! İlk yarının 4-1 veya 5-1 bitmesi işten bile değildi çünkü..

Sürpriz bir şekilde 1-1 biten ilk yarı sonrası ikinci yarıya aynı kadro ile çıktı Trabzonspor.. Fakat ilk yarıdaki bol aksiyon ve pozisyonlar yerine kısır bir 10 dakika izledik diyebiliriz.. Ta ki Ömür ve Sarı'nın oyuna girmelerine kadar.. Hoca'nın yerinde yaptığı değişiklikler anında meyvesini verdi ve günün yıldızı Bakesetas'ın 2. golünü atmasına sebep olan penaltı pozisyonunun hazırladı; Ömür-Cornelius işbirliği.. Ve Bakasetas tabelayı değiştirmekte fazla zorlanmadı..

Ömür!! oyuna yeni girmiş olmasına rağmen belli ki maçı kulübeden 55 dakika sanki oyundaymış gibi çok iyi takip etmiş.. Ve hocanın oyuna girerken verdiği taktiği o kadar iyi anlamış ki, Cornelius'a kafa ile attığı pas sayesinde penaltı pozisyonunu hazırlamış oldu. Bu maçtaki dikine oyunu doğru bir şekilde oynaması ve adam eksiltmedeki başarısını da göz ardı edemeyiz Ömür'ün. Kanat değil, forvet arkası oynamasının etkisi de olabilir olumlu performansında? Ona çok ihtiyacımız olacak bu uzun yolda!

69'da yine yerinde (2) değişiklik yaptı hoca; Berat ve Djanini'yi oyuna sürdü..Berat Ayberk!! Harikaydı yine!! Keza Djanini de her zamanki gibiydi ve hatta ikinci yarının başında bekledik Djanini'nin girmesini.. Nwakame veya Gervinho yerine olabilirdi mesela. Bay beyin'de, son 2 haftadır hem pas hem de gol vuruşlarındaki isabet oranlarında düşüş devam ediyor! Kendisi de farkında ki, pozisyonlar sonrası kendisi bile şaşırıyor! Bugün gözü kapalı atacağı (2) net pozisyonu gole çeviremedi maalesef. Olsun; belki önümüzdeki ilk maça saklıyor olabilir gollerini!!

Bay beyin'in aksine, defansta yerinde müdahaleleleri ve hatasız oyunu ile geçtiğimiz maçlara göre yükselişi göze çarptı Edgar'ın! Zaten onun en büyük özelliğiydi bu saydıklarımız.. Sağlam, dikkatli ve hırslı kimliğini tekrar istenilen seviyeye getirdiği net olarak görüldü. Hugo'yu pek özlememiş gibi ayrıca? Çünkü yanında henüz 18 yaşında olan kardeşi Ahmetcan aratmadı Hugo'yu.. Sakinliği ve dikkati ile sanki 25-30'lu yaşlarda bir stoper izledik diyebiliriz. Grande Hamsik, Perez her zamanki gibiydiler.. Sahaya fiziksel güç ve karekterlerinin yanında tecrübe ve beyinlerini koyuyorlar çoğunlukla.. Takım'ın ağır abileri..

Sahasında bu sezon hiç kaybetmemiş, Galatasaray'ı oldukça üstün oyun ve 3-0'lık net bir skorla mağlup etmiş, Başakşehir'i deplasmanda yenmiş, dişli Kayserispor virajını iyi döndü Trabzonspor.. Kolay değildi ve puan kaybı olması durumunda negatif etkilerinin oldukça fazla olacağı bir Milli araya moralsiz olarak girecekti? Fakat 2 haftalık aradan sonra galip geldi takım ve (3) puanın yanında, moral motivasyon açısından da büyük kazanımlar elde etmiş oldu. Bize gelince; büyük heyecan ve adrenalin dolu bir maçı daha gözlemlemiş ve yaşamış olduk. Hop oturup, hop kalktık!

Heyecan vermeniz güzel, adrenalin güzel! Her biriniz ayrı güzel! Fakat, 2-1'lik skoru tutabilir miyiz düşüncesinin verdiği stres ve heyecanından çok, kaçan 6-7 net pozisyonun en az yarısını atmanızı ve bol gol izlemenin heyecan ve adrenalini daha fazla yaşatmanızı da bekler bu taraftar; haberiniz ola! Bu temenni ve dileklerimizin gerçekleşmesini de, oynayacağınız önümüzdeki ilk maçta, yine büyük bir heyecanla bekliyoruz! Haydee...!!!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber