Bordo mavililer ilk maçta elde ettikleri 1-0’lık galibiyetin morali ile sahaya çıktı. Maç öncesi sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Hikmet Karaman takımının duygularını çok net özetledi , “Açız!” dedi. Belli ki kupa Kayserispor’un da çok istediği bir hedef. İki takım bu sezon ligde ve kupada üç kez karşı karşıya geldi. Hepsinde de gülen taraf bordo mavililer oldu. 

Bordo mavili rakımın teknik direktörü Abdullah Avcı ise “bizim için hedef bitmez. Kupaların  hepsine talibiz” dedi. İki teknik adamın maç öncesi ruh halleri ve söylemleri ateşleyiciydi..

Böylesine önemli maça Trabzonspor golle başladı. Kayserispor savunmasını topu elle kesti. Maçın hakemi Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Suskun golcü Nwakaeme affetmedi. Golü yiyen ev sahibi takım demoralize olacağı yerde tam tersi hırslandı. On dakika içinde iki net gol pozisyonu yakaladı. Uğurcan kalesinde devleşti. Ev sahibi takım Bordo mavililerin orta sahasını etkisiz hale getirdikten sonra Trabzonspor kalesinde adeta kamp kurdu! Bakasetas ve Hamşik istenilen direnci gösteremedi. Abdulkadir Ömür ise zayıf kaldı. Oynayan ve gol pozisyonuna giren Kayserispor oldu. Mustafa Pektemek ve Thiam takımları adına ikişer net golü kaçırdı. İlk yarıda Trabzonspor skor adına istediğini aldı. Soyunma odasına mutlu gitti. Futbolu ise ikinci yarı için akıllarda soru işareti bıraktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı ilk yarıda oynanan oyundan memnun olmadığını ilginç ve tartışılır bir hamle ile gösterdi . İkinci yarının başında Nwakaeme’yi çıkarıp Yusuf Erdoğan’ı oyuna aldı. Ev sahibi takımın teknik direktörü Hikmet Karaman ise vites büyütmek için İbrahim Akdağ’ı çıkartıp Emrah Başsan’ı sahaya sürdü. Bu devre erken gol ile ilk yarının tekrarı gibi oldu. Bu kez ev sahibi takım 48.dakikada golü buldu. Emrah Başsan skoru eşitledi. Bu gol Trabzonspor’a finalin pahalı olduğunu gösterdi. Dakikalar 59’u gösterdiğinde Trabzonspor’un eski futbolcusu Hosseini Kayserispor’u öne geçirdi. Teknik adamlarca saha içi hamlelerine devam edildi. 70. dakika da Puchacz çıktı, Djaniny girdi. Yusuf Erdoğan savunmanın soluna çekildi. Karaman bu hamleye aynı dakika içinde karşılık verdi. Mustafa Pektemek yerini Mane’ye bıraktı. Trabzonspor’un oyun içindeki fonksiyonunu anlatmak için küçük bir notu yazmak lazım. Bordo mavililer ilk korneri 78.dakikada attı. Trabzonspor cephesinde işler karışır gibi oldu. Ev sahibi takım savunmasının maç başından bu yana yaptığı ikinci hatayı da Trabzonspor golle sonuçlandırdı. Bakasetas’ın şutu skora dengeyi getirdi. 2-2. Trabzonspor bitti derken Vitor Hugo ile yakalandı. Vitor’un Emrah’a yaptığı harekete Meler “penaltı” dedi. Thiam penaltıyı atarak maçı uzatmaya götürme şansını yakaladı. Ama Emrah Başşan bununla yetinmedi ve turu getiren golü 90+6 da attı. Avcı’nın hamleleri takıma hareket getirmezken Karaman’ın değişiklikleri turu getirdi. Bu sezon rakibine üç kez yenilen Hikmet Karaman finali acı yaptı.
Son söz: Kupayı direk Karaman’ın başında olduğu Kayseri’ye verin. Fenerbahçeyi, Beşiktaş’ı ve Trabzonspor’u eleyen bir takıma kupa yakışır. Üç büyük takımı elemek her babayiğidin harcı değil. İşin özü turu çok isteyen topu dişleyen taraf aldı. Belli ki şampiyon Trabzonsporlu futbolcular taraftarları ile eğlenmeye devam ediyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber