banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Akçaabat’ın yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışının ardından vatandaşların ulaşım sorunu yaşamamaları için harekete geçen Akçaabat Belediyesi karla mücadele ekipleri, yüksek mahallelerde yolların kapanmaması için hummalı çalışmalar yürütüyor.

İlçe genelinde kar yağışı ile birlikte yaşanabilecek tüm olumsuzlukları bertaraf edebilmek ve hızlı hareket edebilmek için eylem planı oluşturan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediyeye ait iş makinelerinin çoğunun deprem bölgesinde olmasına karşın çalışma mesaisi uzatılarak karla mücadele çalışmalarının yürütüldüğünü vurguladı.

Başkan Osman Nuri Ekim’in de bizzat takip ettiği hazırlanan eylem planı doğrultusunda, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha çok gösteren, Akören, Akçaköy, Karpınar, Yeşilyurt, Sertkaya, Gümüşlü, Adacık, Kaleönü, Ortaköy, Ağaçlı ve Meşeli Mahallelerinde kardan kapanan yollar açıldı.

Hava koşullarının Akçaabatlıların hayatlarını olumsuz yönde etkilememesi için özellikle şehrin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Belediyemize ait iş makinelerinin ve personellerimizin çoğunu deprem bölgelerimize gönderdik. Buna karşın geride kalan iş makineleri ve personellerimizle birlikte hummalı bir karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bütün araç, ekipman ve çalışma arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalışma mesaisini arttırarak sahada oluyoruz; çetin kış koşullarıyla ve acil durumlarla mücadele ediyoruz. Kardan kapanan mahalle yollarının açılmasında önceliğimiz 112 acil durumlar, bağlantı yolları, ana arterler, yaya yolları ve kaldırımlar, meydanlar, üstgeçit ve hastane önleri gibi yerlerdir. Bizler, Akçaabat Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kar yağışını hiçbir sıkıntı yaşamadan atlatmasını ve sosyal hayatın olumsuz etkilenmemesini sağlamaya gayret ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber