Artvin Kahramanmaraş’a mahalle kuracak…

Türkiye’nin dört bir yanından olduğu gibi Artvin'de de bu konuda önemli bir yardım seferberliği başlatıldı. Artvin Valiliği himayesinde deprem mağduru olan afetzedeler için 100 adet konteyner evlerden oluşan ‘Artvin Mahallesi’ kurulacak.

Ankara Artvinliler Eğitim Tanıtım Dayanışma Derneğinin organize edeceği kampanya ile ilgili AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta "Şimdi zaman birlikte ayakta kalma zamanı. Aziz Türk milleti olarak en kısa sürede yaraları saracağız. Başta Artvinli hemşerilerim olmak üzere herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum" dedi.

Trabzon Artvinliler Derneği’nden tam destek…

Artvin insanının yaşamın her alanında dayanışma ve paylaşma duyguları içinde olduğunu dile getiren Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi'de kampanyaya her türlü desteği vereceklerini belirterek, bu çok anlamlı ve değerli kampanyaya öncülük eden Artvin Valisi Yılmaz Doruk'a ve Ankara Artvinliler Eğitim Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkan ve yönetimine teşekkür etti.

Artvinli Sanatçılar göreve çağırıldı…

İstanbul Ankara ve Bursa'da yaşayan Artvinlilerin kampanyaya özellikle destek vermesi gerektiğine vurgu yapan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Külekçi, “Artvinli sanatçılarımızı hep birlikte görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp dev bir konser vermeye çağırıyorum. Konserin tüm geliri de bu proje için toplansın. Gerekirse 100 değil bin adet konteyner için canla başla çalışalım. Ben inanıyorum bu kampanya mutlaka kısa zamanda karşılım bulacaktır” diye konuştu.

Kahramanmaraş depreminde evi ve iş yeri büyük hasar gören akrabalarını kaybeden yılların gazeteci yazarı Bekir Doğan'da barınma sorununun bölgede çok ciddi sıkıntılar doğurduğunu, Artvinli insanların kültürlü eğitime önem veren aşını ekmeğini paylaşan insanlar olduğunu ifade ederek, kampanyayı başlatan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber