banner240
banner237
banner238

Başkan Genç’ten 29 Ekim mesajı

Başkan Genç, mesajında halk iradesine dayalı cumhuriyet rejiminin, 97 yıl önce bugün yine halkın seçtiği temsilcilerden oluşan Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla ilan edildiğini dile getirdi.

Genç, şu ifadelere yer verdi:

“BAĞIMSIZLIK YOLUNDA ÖRGÜTLEDİLER”

“Balkan Savaşları, Trablusgarp Savaşı ve I. Dünya Savaşı gibi uzun süren savaşlardan mağlubiyetle çıkan Osmanlı İmparatorluğu’nu yeryüzünden yok etmek için fırsat kollayan işgal devletleri hemen harekete geçerek başta İstanbul, İzmir, Antep, Hatay ve Maraş olmak üzere anayurt Anadolu’yu 1918 yılından itibaren dört bir taraftan işgal etmeye başladılar. Türk milletinin bağrında büyük yaralar açan, öz vatanında esaret altına sokan bu haksız işgaller, baskı ve katliamlar karşısında kurtuluş çareleri arayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Amasya Genelgesi’nde ‘Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ Sivas Kongresi’nde ise, ‘Manda ve himaye kabul edilemez.’ şiarıyla hareket ederek milletimizi bağımsızlık ve hürriyet yolunda örgütlemişlerdir.”

“KAHRAMANLIK DESTANI YAZDIK”

“Milletimizi zapturapt altına alan işgaller karşısında Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde yekvücut olan Türk milletinin yedi düvel diye tabir edilen emperyalist ülkelere karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin tarihte eşi benzeri yoktur. Arda arda süren savaşlardan yorgun çıkan Türk milletini boyunduruk altına almak gibi bir gaflete düşen emperyalist ülkelere karşı adeta kahramanlık destanı yazdık. Bütün yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları dünyadaki bütün mazlum milletlere bağımsızlıklarına kavuşma yolunda eşsiz bir örnek sunan İstiklâl Savaşımızda, Türk milletinin göstermiş olduğu cesaret ve eşsiz kahramanlığı, halk iradesine dayanan cumhuriyet rejimini ilan ederek taçlandırdı.”

“CUMHURİYETİMİZİN TEMELİ SAĞLAM”

“İlan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinden beri cumhuriyet rejimi yıllar geçtikçe daha da güçlenerek halkımızın gönlünde çok müstesna bir yer edinmiştir. Temeli sağlam köklere ve sarsılmaz bir iradeye dayanan Türkiye Cumhuriyeti, bir asra yaklaşan geçmişiyle kendi coğrafyasında bulunan ülkelere hâlâ rol model olmayı başarabilen tek demokratik devlettir. Ecdadımızın büyük fedakârlıklarla bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve daha güçlü bir geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Bu vesilelerle 97. yıl dönümüne ulaştığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha coşku, sevinçle ve gururla kutluyoruz.”
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber