Başkan Kaya: “Eksikleri gidererek, kentimizi turizm sezonuna hazır hale getireceğiz”

Trabzon Akvaryum ve Kuş Parkı’nın Trabzon’un turizm alanındaki önemli yatırımları arasında yer aldığını kaydeden Başkan Kaya, “Şehrimizin tanıtımına ve turizmine önemli katkıları olan tesislerimizde incelemelerde bulunduk. Görevlilerden bilgi aldık. Yaptığımız incelemelerde birtakım eksiklikler tespit ettik. Turizm sezonu öncesinde bu eksikleri hızla giderecek ve kuş parkı ile akvaryumu, turizm sezonuna hazır hale getireceğiz” dedi.

“TURİZMİN ŞEHİR EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Trabzon ekonomisi için turizmin son yıllarda giderek artan bir değer haline geldiğine dikkat çeken Başkan Kaya, “Turizm, Trabzon ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıyor. Trabzon’umuzu ziyaret eden turist sayısında ve buna bağlı olarak da turizm gelirlerimizde çok ciddi artışlar yaşanıyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Turizm, şehrimizde çok büyük bir ekonomik girdi yaratan ve istihdam oluşturan bir sektör. Bu sektörü elbirliğiyle daha yukarılara taşımak için yerel yönetimler olarak bizlere de önemli sorumluluklar düşüyor. Kentimizin turizm altyapısını güçlendirmek ve potansiyelini artırmak için projelerimizi adım adım hayata geçireceğiz” dedi.

 “KENTİMİZİ DAHA CAZİP BİR HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Kentimizi turizm sezonuna en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Misafirlerimizi Ortahisar’da ağırlamadan önce, kentimizi bütün belediyecilik hizmetleriyle tertemiz, pırıl pırıl bir hale getirmek istiyoruz. Bu anlamda yapacağımız çalışmalarla, misafirlerimizin önceki yıllardan daha temiz, daha planlı, daha yaşanılabilir bir Ortahisar ile karşılaşmaları için çalışıyoruz. Hedefimiz, ilçemize gelecek yerli ve yabancı turistleri, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak, ilçemizden memnun bir şekilde ve güzel duygularla ayrılmalarını sağlamaktır.”

Balıkları besleme bölümünde elleriyle balıkları besleyen Başkan Kaya, bunun kendisi için çok farklı bir güzel bir deneyim olduğunu aktardı. Kaya, akvaryumda yer alan vatoz balığına da elleriyle dokundu.

Trabzon Akvaryum

Ortahisar Belediyesi’nin Zağnos ile Tabakhane vadileri arasında bulunan Trabzon Kalesi’nin hemen altında inşa ettiği ‘Trabzon Akvaryum’ 80 farklı türde, yaklaşık 5000’den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapıyor.  300 metrelik bir gezi yoluna sahip Tünel Akvaryumda 61 farklı tematik akvaryum ve 22 metrelik tünel akvaryum bölümü yer alıyor.

Kuş Parkı

Trabzon Akvaryum’un çıkış kısmında yer alan ve Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olma özelliği taşıyan Kuş Parkı’nda Amerikan papağanı, sultan papağanı, Amazon papağanı, altın ve gümüş sülün, güvercin, ispinoz ve baykuşun yanı sıra tavşan, su kaplumbağası ve cüce keçi bulunuyor.  Toplamda 800 metre kare alanı kapsayan Kuş Parkı’nda 19 çeşit kuş türü yer alıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber