Öğrenciler Ankara’da Geleceğin İşlerini inceledi, ileri teknoloji uygulamalarını deneyimledi

 İşleri Akademisi (Future Skills Academy) projesi kapsamında eğitim alan kursiyer öğrenciler, Ankara’da ileri teknoloji konusunda çalışmalar yapan kurumları ve firmaları ziyaret etti, detayları sunumları dinleyerek uygulamalar ve sektörde gelinen nokta hakkında bilgi edindi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Öğrencilerimiz ve hocalarımız Ankara’da dolu dolu iki gün geçirdi. Projemiz kapsamında eğitimlerini aldıkları sanal ve artırılmış gerçeklik, katmanlı üretim ve tasarım gibi konularda ileri düzeyde çalışmalar yürüten kurumları ve özel firmaları ziyaret ederek yeni fikirler edindi” dedi.

ANKARA ZİYARETİ ANITKABİR’DE BAŞLADI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Meclis Üyesi Hakan Önel, TTSO yetkilileri ve proje koordinatörleri ile kursiyerler ve öğretim üyelerinden oluşan 47 kişilik heyet, Ankara’daki teknik geziye Anıtkabir ziyaretiyle başladı. TTSO heyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesini ziyaret ederek dua etti, ardından Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE’NİN İLK MODEL FABRİKASI ZİYARET EDİLDİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet, teknik gezinin ilk durağı olarak Ankara Sanayi Odası (ASO) Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ni ziyaret etti. ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, OSB Müdürü Cüneyt Çalık ve ASO Model Fabrika Direktörü Ufuk Kaya ile görüşen Trabzon heyeti, yalın üretim ve üretimde dijitalleşmenin önemi, model fabrikaların işleyişi ve diğer konularda detaylı bilgi aldı. Ziyarette model fabrikaların OSB’lerin veya Teknopark kampüslerinin içinde olmasının uygulamaya değer katacağı görüşü ifade edildi. Heyet, ASO Model Fabrikada da incelemelerde bulundu ve çalışma prensiplerini inceledi.

Geleceğin İşleri Akademisi kursiyerleri Simsoft firmasını da ziyaret ederek Genel Müdür Yardımcısı Kadir Temiz ve ekibinden, simalütör ve oyun sektörü hakkında detaylı bilgi aldı, ürünleri inceledi.

TOBB ETÜ’DE MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ GELİŞMELER GÖRÜLDÜ

Teknik gezinin ikinci gününde TOBB ETÜ Ebuliz Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Mükemmeliyet Merkezi ziyaret edildi. Yetkililer Mücahit Sarıtaş ve Esra Kılıç’dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Trabzon heyeti, özellikle mesleki eğitimin dijitalleşme süreçleriyle ilgili son gelişmeleri inceledi. Mesleki eğitimde malzeme, makine ve zaman kayıplarının önüne geçmek, detaylı performans değerlendirmesine olanak sağlamak için geliştirilen iş öncesi eğitim süreçleri konusunda bilgi alındı, kursiyerler sanal ortamda gerçekleştirilen eğitim programlarını deneyimleme fırsatı buldu.

ODTÜ’DE ANİMASYON VE OYUN SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER İNCELENDİ

ODTÜ Teknokent ile ODTÜ Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM) ziyaretinde İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Selin Doğu tarafından heyete ODTÜ Teknokent’in işleyişi konusunda bilgi verildi. ATOM’da da incelemelerde bulunan kursiyerler, oyun sektöründe yer alan kişilerle görüştü, son teknolojileri inceleme olanağı yakaladı.

Geleceğin İşleri Akademisi’nin Ankara teknik gezi programının son durağı ise ODTÜ Tasarım Fabrikası oldu. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın da katıldığı ziyarette Direktör Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç ve ekibinden çalışmalarla ilgili bilgi alındı, Tasarım Fabrikasının atölyelerinde yapılan çalışmalar incelendi.

ÇELEBİ: FAYDALI BİR TEKNİK GEZİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Öğrencilerimiz ve hocalarımız Ankara’da dolu dolu iki gün geçirdi. Projemiz kapsamında eğitimlerini aldıkları sanal ve artırılmış gerçeklik, katmanlı üretim ve tasarım gibi konularda ileri düzeyde çalışmalar yürüten kurumları ve özel firmaları ziyaret ederek yeni fikirler edindi. Bizleri ağırlayan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.

GELECEĞİN İŞLERİ AKADEMİSİ / FUTURE SKILLS ACADEMY PROJESİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından yürütülen Geleceğin İşleri Akademisi Projesiyle geleceğin mesleklerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde öğrencilerin ve girişimcilerin gelişimine yönelik eğitimler verilmesi ve gerekli iş gücünün karşılanması hedefleniyor. Proje kapsamında öğrenciler, gençler ve girişimci adaylarından oluşan 42 kişiye Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik, Katmanlı Üretim ve Tasarım Eğitimi verildi, çeşitli ekipmanlar ile donatılmış Teknoloji Sınıfı oluşturuldu. Ayrıca 10 kişiye bulut bilişim, nesnelerin interneti, kodlama, block chain okuryazarlığı, fintech ve e-ticaret hakkında Eğitmen Eğitimi verildi.

15 – 17 MAYIS’TA KARİYER GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Proje kapsamında 15 – 17 Mayıs tarihlerinde KTÜ Osman Turan Kongre Merkezinde Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günleri etkinliği düzenlenecek. Yerel ve ulusal firmaların stantlı katılım sağlayacağı Kariyer Günlerinde düzenlenecek panellerde, teknoloji sektöründeki gelişmelerle ilgili sunumlar yapılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber