banner240
banner237
banner238

RTEÜ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA DÖRT KUŞAK HOCA AYNI YERDE BULUŞTU

İSMET KÖSOĞLU

Yüksekokulda en eski hoca olan Abdullah Ayaz onun öğrencisi Murat Can, Murat Can’ın öğrencisi Sündüz Kurk Akçair, Sündüz Kurk Akçair hocanın öğrencisi Ahmet İsmailoğlu RTEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda aynı karede buluşmaları ilgi çekti.

Yüksekokulun en eski Öğr. Görevlisi 30 yıllık akademisyen Öğr. Gör. Abdullah Ayaz ile öğrencisi Öğr. Gör. Murat Can, Can’ın Öğrencisi Öğr. Gör. Sündüz Kurk Akçair ve onun öğrencisi Öğr. Gör. Ahmet İsmailoğlu birlikte çalışıyor.

36 yıllık öğretmenlik ve akademisyenlik hayatında birçok öğrencisini meslek sahibi yaptığını söyleyen Abdullah Ayaz, “Öğrencileriyle aynı okulda görev yapmaktan gurur duyduğunu” ifade eden Ayaz, öğrencilerimle mesai arkadaşlığı yapmış olmam, vermiş olduğum emeklerimin boşa gitmediğini de görüyorum’’ dedi.

“Aile Ortamında Mesleğimizi Sürdürüyoruz”

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun ikinci kuşak akademisyeni Öğr. Gör. Murat Can ise ‘’Hocasıyla ve öğrencisiyle aynı okulda mesai arkadaşlığı yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada aile ortamında mesai arkadaşlığımızı sürdürüyoruz. Bu durum bizim için güzel bir gurur kaynağı oldu’’ dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun üçüncü kuşak akademisyeni Öğr. Gör. Sunduz Kuk Akçair ‘’bir zamanlar ders aldığı hocalarıyla ve öğrencisiyle aynı okulda görev yapmak kendisi için onur vericidir. Herkese nasip olmayan bir duygu yaşıyoruz, böyle bir ortamda bulunmaktan da keyif alıyoruz’’ dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun dördüncü kuşak ve son akademisyeni Öğr. Gör. Ahmet İsmailoğlu ‘’herkese nasip olmayacak bir durum yaşıyoruz. Hocalarıyla aynı okulda çalışmaktan büyük memnunluk yaşıyoruz. Böyle bir çalışma herkese nasip olmaz. Hocalarımızdan her zaman yardım alıyoruz ve hocalarında kendisini öğrencisi gibi görüp her zaman yardımcı olduklarını söyleyebilirim’’ dedi.

Aynı okulda görevdeki hocaların geçmişi

1-Öğr. Gör. Abdullah Ayaz: Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksekokulu’nda 1992 yılında göreve başlamıştır. Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik görevini sürdürürken 1986-1988 yılları arasında Öğr. Gör. Murat Can, Ayaz’ın öğrenciliğini yapmıştır.

2-Öğr. Gör. Murat Can: Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksekokulu’nda 1993 yılında göreve başlamıştır. Rize Meslek Yüksekokulu’nda görevini sürdürürken 1996-1998 yılları arasında Öğr. Gör. Sunduz Kuk Akçair, Can’ın öğrenciliğini yapmıştır.

3-Öğr. Gör. Sunduz Kuk Akçair: Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksekokulu’nda 2004 yılında göreve başlamıştır. Rize Meslek Yüksekokulunda görevini sürdürürken 2005-2007 yılları arasında Öğr. Gör. Ahmet İsmailoğlu Akçair’ın öğrenciliğini yapmıştır.

4-Öğr. Gör. Ahmet İsmailoğlu: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2017 yılında göreve başlamıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber