TRABZON VALİLİĞİNDEN SEÇİM GÜVENLİK GENELGESİ YAYIMLANDI

İlimiz genelinde seçim güvenliğini sağlamakla görevlendirilen kolluk (emniyet, jandarma, sahil güvenlik) güçlerince sandık alanları ve çevresinde oy verme ve sayım işlemleri ile sonuçların ilçe seçim kurullarına intikalleri sırasında, İl ve İlçe Seçim Kurulları çevrelerinde, hassasiyet arz eden kurum, kuruluş ve bölgelerde rutin ve ek güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Valilik Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yanı sıra Kaymakamlıklar, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, elektrik, iletişim, doğal gaz, sağlık, itfaiye, ulaştırma, su şebekeleri ile görevli kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan koordinasyon merkezleri 7/24 saat esasına göre görev yapacaklardır.

Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar, kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili görevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirmek üzere gerekli tüm tedbirleri almıştır.

İl ve ilçe nüfus müdürlükleri, 30-31 Mart 2024 tarihlerinde açık bulundurulacak olup vatandaşlarımızın müracaatlarına cevap vermek üzere mesai yapacaklardır. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve YSK kararları gereğince oy verme günü oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacaktır. İçkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaktır. Emniyeti ve asayişi sağlamakla görevli kolluk güçleri dışında ruhsatlı da olsa hiç kimse silah taşımayacaktır. Bu hususların uygulanmasında halkımızın görevli kurum ve personele gerekli desteği vermesi önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 27.03.2024

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber