TÜRKİYE'DE TEK OLAN TÜNEL AKVARYUMA YOGUN İLGİ VAR

Trabzon Ortahisar İlçesi Belediye Başkanı AV.Ahmet Metin Genç'in Hayalim Dediği Tünel Akvaryum  açıldıgı günden bu tarafa yerli ve yabancı turistlerin ilgi odagı olmaya başladı .

Ortahisar Belediyesi Sosyal Tesisler Sorumlusu Ali Şahin bu Tünel Akvaryum açıldıgı günden bu tarafa ziyaretci sayımız her gecen gün artıyor.

Aslında bizler sadece ziyaret amaçlı düşünmüyoruz burasını Ortahisar İlçesinin gözde bir yeri olmasını sağlamak için burada kafeterya düşünüyoruz burası etrafıyla daga doğrusu bu vadiyi gözde bir yer yapmayı düşünüyoruz bunun için çalışmalarımız devam etmektedir 

Bizlerde bu zamana kadar kendisini takip ettiğimiz Ali Şahin Müdürümüzün bu zamana kadar turuzim için yaptıkları bundan böylede yapacaklarının teminatı olarak bildiğimizden dolayı bu vadinin en yakın zamanda ilçenin en gözde mekanı olacagını biliyoruz kendisine başarılar diliyoruz 

Tünel Akvaryuma Gelecek Olan Ziyaretciler  İçeride Neler Var diye Merak Edenlere İşte Şunlar Var Diyoruz

TRABZON AKVARYUM

· Pirana Balıkları : Amazon ‘da yaşarlar. Dişleri sivri ve çene yapıları üçgendir. Eğer Köpek Balıkları kadar büyük olsalardı , daha fazla basınç yapmaya sahip olurlardı. Avlarını keskin şekilde parçalarlar. Kıkırdak yapıyı kolayca ayırırlar. Canlıyı sadece kemik kalacak şekilde avlarlar.

· Girişte sağ taraf ( Pirana Balıkları’nın karşı tarafındaki ) Akvaryum : Bu akvaryumdakiler Arowana ve Timsah Zargana’dır. Timsah Zarganalar’ın dişleri keskindir, ama saldırgan değillerdir.

· Girişte sol taraf Akvaryum : Tatlı su köpek balığıdır. Siyah olan Mersin Balıkları’dır. Rusya, Karadeniz ve Hazar Denizi’nde bulunurlar. Havyarları vardır. Kırmızı Kuyruklu Kedi, Güneydoğu Asya ve güney Amerika’da yaşar. Üst yüzgeçleri aslında zehirlidir, ama akvaryumumuzda bulunanlar zehirli değillerdir. Çünkü doğal ortamlarında değiller ve görevliler tarafından beslenmektedirler.

· Mersin tabelası karşısındaki Akvaryum : Burada Kaplan Kedi ve Pocu Balığı’nı görmekteyiz. Kaplan Kedi Balığı’nın ağız yapıları uzundur. Pocu Balığı, Pirana Balıkları’nın kuzeni gibidir. Ama Piranalar etçil, Pocular otçuldur. Pocuların ağız yapısı, insanların çene yapısına benzer.

· Yılan bulunan ilk Akvaryum : Bu akvaryumda yeşil anakondalardan Boa Yılanı’nı görmekteyiz. Yanında bulunan diğer yılansa, Sarı Anakonda’dır. Endonezya civarında yaşarlar. Amerika’da da bulunmaktadır. Avlarını ilk önce hamle yapıp, sonrasında boğarak öldürürler. Akvaryumumuzdaki yılanlar zehirli değil, fakat ısırdıklarında acıtırlar.

· Brezilya ve Afrika Kuş Yiyen Tarantulalar : Akvaryumdaki tarantulaların ilk ikisi zehirli, fakat ölümcül değillerdir.

· Sol üst Akvaryum : Mısırlı Süt Yılanı’dır. Orta kısımdaki de Süt Yılanı’dır. Kırmızı yılan da Süt Yılanı olarak bilinir. En alttaki yılansa, Domuz Burunlu Yılan’dır. Süt Yılanları sokmayı severler. Avcılardan kaçarlar. Görevliler büyük yılanları 2 haftada 1, küçükleriyse haftada 1 beslemektedirler.

· Tıslayan Hamam Böceği : Saldırı anında,tıslayarak kendini korumaya çalışır. Alt kısımda Gekolar, üst kısımdaysa Sakallı Ejder’i görmekteyiz.

· Siyam Timsahı : Boyu 1m.’dir, ama 2,5m.’ye kadar uzamaktadır. 300kg’ya kadar ulaşabilir. Timsahların üst çenesi oynar, ağzı kapalıyken üst çeneyi bastırır ve ağzını açamaz. Yerdeyse dönerek, avını kolayca yakalar ve tuttuğu yeri koparabilir.

· Orta kısımdaki Silindir Akvaryum : Sazan Balıkları’nı görmekteyiz. Çok dayanıklı balıklardır, sudan çıktıktan sonra 5 ila 10dk. Arasında yaşamaya devam ederler.

· Savan Varanı : Yemekten sonra beklemede kalırlar ve sindirim yapmaya başlarlar. Buradaki kurbağalar Leopar Kurbağalar’dır. Kendilerini gömerler ve nemlendirmelerini yapmaya çalışırlar. 5 adet kurbağa çeşidi vardır.

· Amazon Boa Yılanı : Ağaç Boğası olarak da geçer. Doğada kendini ağaca kamufle eder, yarasa vs. geçince avlar.

· Kral Piton Yılanı’nın rengi daha beyazdır.

· Kertenkele’nin altında Gökkuşağı Yılanı vardır. Isıya göre renk değiştirir. Üstünde yer alan Nil Varanı’dır. Monitor Kertenkele olarak da geçer. Daha sosyaldir, sevecendir ve kapalı ortamı pek sevmez. Görevliler tarafından dışarı çıkartılır.

· Afrika Salyangozları : 15-20cm.’ye kadar büyümektedirler.

· Avrupa Su Yılanı : Amerika ve Amazon’da çiftleşiyor ve Türkiye’de Dalyan’a gelip, ürüyorlar. Hem tatlı hem de tuzlu suda yaşayabilirler.

· Yılanlara kadar olan tüm balıklar, tatlı su balıklarıdır.

· Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağaları : Doğaya bırakılırsa, istilacı bir türdür. Köyceğiz Gölü’nü istila etmişlerdir.

· Üst kısımsa müze alanıdır.

· Yılanların derisi esnemez. Derilerini atıp, kendilerine yeni deri yaparlar. Tarantulalar da kabuk atarak, büyürler.

· Üstte yer alan Su Ejderi’dir.

· Aslan Balıkları : İstilacıdırlar. Kızıldeniz’den gelmişlerdir ve zehirlidirler. Üst yüzgeçlerindeki iğneler zehirlidir. İğnesinin acısı çok fazladır, ölümcül değil, fakat kalbe yakın bir noktaya gelirse, öldürebilir.

· Filtrasyon sisteminin yan tarafı : Türkiye türlerine özgü akvaryumdur. Karagöz, Çupra ve Küpes bulunur.

· Büyük set resifi tabelası karşısı : Mercan ve Asker Balıkları vardır. Sıcak su balıklarıdır. Akdeniz civarında yaşarlar.

· Müren Balıkları : Fazla hareket etmezler. Doğada da böyledirler. Kayalıklar yaşam alanlarıdır. Dişleri arkaya doğrudur; avını yakalarsa, avı kaçamaz ve parçalar. Müren Balıkları gibi, diğer canlıların yaşadığı büyük akvaryumların akrilik cam kalınlıkları 7cm.’dir.

· Orfoz Balıkları : Türkiye’de avlanmaları yasaktır. Sakin balık olduğu için, çok kolay avlanır. Avlanmamalarının sebebiyse, nesilleri koruma altına alınmıştır.

· İlerdiğimizde sağ tarafta, ilk cam kısma baktığımızda; Palyaço Balığı vardır. Son cam kısımdaysa, Kardinal Balıklar vardır. Küçük yemlerle beslenirler.

· Dış bükey camlar büyük, iç bükey camlarsa küçük göstermektedirler.

· Megolodan ( köpek balığı ), tarihte yaşamış ve günümüzde yoktur. Bir insanı komple yutacak büyüklüktedir.

· Mustelus cinsi köpek balığı, fazla saldırgan değildir. Isırsa da pek acıtmaz. Mırmır Balıkları da açık akvaryumda yer alıyor. Sorpo Balığı’nı da görmekteyiz. Leopar gibi olansa, Kedi Köpek Balığı’dır.

· Yan tarafta İskorpit ve Çizgili Hani Balığı vardır. Yeşil Lapin Balığı da bu balıkların yan tarafındadır. Yeşil Lapin Balığı’nın yan tarafında Küpes, Fangri Mercan ve Asker Balığı vardır.

· Karşı taraftaysa, Migri Balığı’nı görüyoruz. Ege ve Akdeniz’de yaşar. Yanında Kral Yengeç, onun yanındaysa Istakoz vardır.

· Balon Balığı : Bu balık şişer.

· Arkada Keşiş Yengeci bulunmaktadır. Çiçek şeklinde olanlarsa Anemon’dur. Yanında dış bükey olan yerde Mavi Yengeç vardır. Onun yanındaysa Domuz Balığı’nı görmekteyiz.

· Koi Balıkları ilerleyen zamanlarda biberonla beslenecekler.

· Vatoz Balıkları : Kuyruklarında dikenleri vardır ve o dikenler zehirlidir. Görevliler tarafından zaman zaman kesilirler. Dikenleri kuyruğun üst kısmındadır. İnsan tırnağı gibi belirli sürede uzuyor ve kesiliyor. Orta kısımda tekrar Asker Balıkları’nı görüyoruz.

· Sağ dış bükey ilk camlı kısımda: İskorpit ve Lapin Balığı’nı görüyoruz. Kral Yengeç ve diğer yengeçler de burada göze çarpar. Keşiş Yengeci ve Istakoz da burada yer almaktadır.

· Karşı kısım : İlk olarak İskorpit, sonrasındaysa Anemon ve Keşiş Yengeci vardır. Yan tarafta Çizgili Hani ve Gobi Balıkları, onun yanındaysa tekrar Çizgili Hani ve Keşiş Yengeci. Arkadaysa Anemonlar vardır.

· Şampiyon Balıklarda Dev Gurami ve Şampiyon Borley Ciklet türü balıklar vardır.

· Ana tank tünelinde, Kartal Baş Vatoz, Kazık Kuyruk Vatoz ( beyaz renkli ), Sarpa , Kefal , Mırmır , Karagöz , İzmarit , Küpes ve Mercan Balıkları bulunmaktadır.

İŞTE TÜNEL AKVARYUMDAN BAZI FOTOĞRAFLAR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber