VALİ USTAOĞLU, MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran peygamberler silsilesinin son halkası da Yüce Rabb’imizin Kur’an-ı Kerim’de hakkında ‘(Resulüm) şüphesiz ki; sen yüce bir ahlâk üzeresin’ buyurduğu Hz. Muhammed –sallahu aleyhi ve sellem-dir.

Sevgili peygamberimiz mübarek sözleriyle, yaşayan sünnetiyle, emsalsiz örnekliğiyle her zaman inananlara yol göstermiştir. O’nun evrensel mesajları, tarihin tozlu sayfalarında kalmamış, nesilden nesile aktarılarak, her an inanan gönüllerde yeniden hayat bularak, hep dipdiri kalarak yüzyılları aşmış, bugüne ulaşmış, dünya döndüğü sürece de varlığını devam ettirecektir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimizin dünyayı teşrif ettiği rebiulevvel ayı içindeyiz. 28 ekim çarşamba gününe denk gelen 12. gece, Mevlid Kandil’ini idrak edeceğiz. Bununla birlikte hafta boyunca, insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran o kutlu elçinin çağları aşan örnekliğini yâd edecek, dipdiri ve taptaze bir inanç ve muhabbet ile ‘Hoş geldin ya Resulallah’ diyeceğiz.

Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı bu önemli hafta için her yıl bir tema belirlemektedir. Bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftası teması ise ‘Hz. peygamber ve çocuk’ olarak belirlenmiştir. Çocuk haklarının ne yazık ki; çiğnendiği, ihmal ve istismar vakalarının gündemden düşmediği bir dünyada, Hz. peygamberin çocuklara verdiği değeri, gösterdiği sevgiyi, şefkati anlamaya ve hayatımıza aktarmaya ne kadar da muhtacız! O’nun ‘Çocuklarınıza değer verin ve onları iyi yetiştirin’ mesajı, her an kulaklarımızda çınlamalıdır.

‘O’, çocukların dostluğunu ve güvenini kazanmak için gayret göstermiş bir peygamberdir. Kendisi çocuklarla özel olarak ilgilenmiş, onları muhatap almış, onlarla her karşılaştığında selam vermiş, hatırlarını sormuştur. Onlarla şakalaşmış, yolculuk esnasında torunlarını bineğine almış, hasta olan çocuklara da özel olarak geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunmuştur. Resul-ü Ekrem (s.a.s) mevsimin ilk çıkan meyvelerini onlara ikram etmiştir. Onların dünyalarına girerek hoşlanacakları adlar takmak suretiyle kendileriyle şakalaşmış, hatta onları eğlendirmiştir.

Kız çocuklarıyla erkek çocukları arasında bir ayrıma gitmemiş, ‘Çocukların senin üzerindeki haklarından birisi de onlara eşit davranmandır’ buyurmuştur. Bütün bu sıcak yakınlıktan dolayı çocuklar da onu çok sevmişlerdir.

‘O’ bize İslam’ın nasıl yaşanacağını; bir dinin hayatın bütününe nasıl nüfuz edebileceğini; sevginin, şefkatin, insanlığın, adaletin, merhametin hayata nasıl katılacağını öğretmiştir.

Özellikle salgın sürecini yaşadığımız şu günlerde daha iyi anladığımız, bencillikten uzaklaşıp başkasını da düşünerek yaşayabilme prensibini yerleştirmiştir. Cahiliye diye adlandırılan bir toplumdan, yıldızlara benzettiği bir nesil inşa etmiştir. İnsanlık bugün de içine düştüğü karanlıklardan, Kur’an’da ‘etrafını aydınlatan bir kandil’ olarak nitelenen sevgili peygamberimizin yaydığı aydınlığa sığınmakla kurtulabilecektir.

Salât ve selam O’nun üzerine olsun…”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     İsmail Ustaoğlu
                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Trabzon Valisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber