Bir insanin diger insana bağlı olduğunu gösteren psikolojik durumdur bagımlı olmak.
Duygusal bağımlılık içinde olan insanlar, kendilerinden ödün verip başkaları için yaşarlar o güzelim hayatlarını, Her zaman başkalarının kararlarına güvenirler. Herkesin fikrini alıp bu fikirlere kulak verip kendilerine gerektiği kadar Değer vermezler.. Başkalarını önemserler, başkaları cok degerlidir onlar için..
Her zaman o benim yerimde olsaydı ne yapardı, o olsa nasıl davranırdı? Gibi soruları kendilerine sorarlar. Kendilerini düşünmekten devamlı yoksundur bu kişiler..Baskalarının kendileri adına karar vermelerine ihtiyaç duyarlar. O Olmadan yaşayamazlar ve devamlı kontrolculuk altındadırlar. Korkuları vardır, güvensizdirler. Hayatla ve dünya ile tek başına yüzleşemezler..Birileri olmadan yaşayamazlar. Korkuları yüzündendir her zaman, boşluğunu dolduracak birilerini ararlar..
Bu duygusal bağımlılıktan kurtulmak bizim elimizde olan bir seydir.
İlk önce kendimize soru sormalıyız.
Hayatımızın tek başına bir anlamı olmadığını sormalıyız. Kendimize güvenmeyi imkansız hale getiren nedir?
Bunların yetersiz hissetmeme neden olan sebepler ne?
Bunları bizler kendi içimizde aramalıyız Arkadaşlar, dogru olup olmadığını, o olmadan yaşayamam degil. O olmadanda yaşarım diyerek sorgulamalıyız. . BİZLER cok degerliyiz.. BEN cok degerli yim…Her türlü düşüncelere karşı direnmeli ve dayanıklı olmalıyız..
Kimse kimseden üstün değil, Kimse her şeyi bilmez, Hepimizin tek yapacağı şey ögrenmektir. Yeri gelecek, acı duyacağız, üzüleceğiz, yeri gelecek kırılacağız. Tek başına kalacağız.Önemli olan bunlardan ders çıkarıp yola devam etmek.. öğrenerek, korkusuzca özgüvenle..
Özgüven sahibi olmak cok onemlidir. Her zaman başkalarının desteğine güvenmeyip kararlarınızı tek başına vermeliyiz..
Güçlü yanlarımızı tanıyalım ve onları kullanmasını bilelim ve kimseye bagımlı olmayalım. Ben yapamam değil, Ben yapacağım. demeliyiz. Her gün kendi mutluluğumuzu yaratalım. Başkalarını rol model olarak görmeyi bırakalım . İlerlemeye devam edelim. SİZ güçlüzünüz, herşeyi açacak anahtar biziz, kendimizde aramalı herşey, kendi beynimizde. Hersey.. Sizde.. güçlüsünüz..Akıllısınız.. Ve sorumluluk duygusuna sahipsiniz…Yeterki bu güzelim beynimizi kullanalım vede kimseye müsade etmeyelim.. HERSEY SİZSİNİZ sizde her zaman hayatınızın dümeni direksiyonu olsun..
Hayatınızı yaşayın.. Kendinize değer verin.. Benzersiz olun.. Hayatınızı sizden başka kimseye bağlı olmasına izin vermeyin Arkadaşlar.. Hayata bir kere geliyoruz, tekrarı yok hayatımızın..Özgüvenle, korkusuzca yaşayın hayatı.. Hayat çok güzel ve zor degil. Yeterki ne istediğinizi bilin, doğru yolda ilerleyin, dürüst olun. Mühim olan zoru başarmaktır.. Bunu yapabildiğiniz takdirde o güzel insanlar ve kapılar kendiliğinden acılıyor..
Bağlı olun ama asla.. BAGIMLI olmayın..
Sevin ama.. SEVGİSİZ. Kalmayın..
Mutlu olun ama… UMUTSUZ olmayın..
Hayatı yaşayın ama.. AN da kalın..
Herşey gönlünüzce olsun. güzel Dostlarım. Sevgiler
Gülten Abacı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber