Oysa güçlü olmak, bir insanın kendisini eğitmesi, geliştirmesi ve olgunlaşması ile ilgili bir kavramdır.

İnsanların en sık yaptığı hataların başında yaşadığı kötü şeyi sadece kendisinin yaşadığı zannedip yanlış yapma, hata yapma, suçluluk duygusu ve düşünceleriyle kendilerine çok zor durumlar yaratmalarıdır.

Örneğin, kötü bir şey yaşıyorsunuz Allah'ım bir tek benim başıma geldi! Dünyada tek başıma bu problemi ben yaşıyorum! Nasıl çözeceğim? Nasıl içinden çıkacağım diye kendimizi güçsüz hissettiğimiz durumlar olabiliyor.

Böyle zamanlarda şöyle düşünebiliriz.

Geçmişte çok önceden on binlerce yıldır insanlar bu dünyada yaşamışlardır.

İnanmalıyız ki, onlarda bizlerden farklı dertler yaşamamışlardır.

Belki bu dertleri çözdüler ya da çözemediler. En azından önemli olan bizlerin o yalnızlık hissiyatından kurtulup hayata karşı daha güçlü durmamızı sağlıyacaktır.

Yalnız değilsin, yanlış yapmıyorsun düşüncesini hatırlatacaktır.

Güçlü olmak aslında birazda enerji yönetimidir.

Örneğin, bir yakınınızı veya bir sevdiğinizi kaybettiniz ya da başınıza canınızı sıkan bir olay gelmiştir, tabii ki de böyle durumlarda üzülmeniz gerekiyor, fakat bazı insanlarda o kadar üzülseler bile neredeyse hiç belli etmiyorlar güçlü durmaya çalışıyorlar.

Ben üzülmeyeceğim babamı kaybettim asla üzülmeyeceğim deseler bile, bu durumlar mümkün olmayan durumlardır.

Çünkü insanların yapısında olan bir şeydir bu, her ne kadar güçlü olsak da, üzülmemek elde değil, bazen de iş hayatında, ilişkilerimizde sorunlarımız olabiliyor. Böyle durumlarda güçlü durmamız gerekebilir, etrafımızdaki insanlara örnek olmanız gerekebilir.

Önemli olan buradan çıkaracağımız ders, yanlış yerde güçlü olmaya çalışmak yerine,

doğru yerde gücümüzü doğru kullanmamız gerekiyor. Böyle durumlarda o enerji yönetimini daha iyi sağlamış oluyoruz.

Diğer nedenlerden diğeri ise, hayata karşı hayatın bizlere getirdiği zorluklara karşı bizleri zayıflatan şeylerin başında diğer insanları memnun etme gayreti ya da diğer insanlardan onaylanmak beklentisi.

Gücümüzü arttırabilmek için yapmamız gereken en önemli şeyler ilk önce kişinin kendisine güvenmesi gerekiyor.

Hatalarımızdan ders çıkarıp kendimizi yenilememiz gerekiyor.

Hayatımızda mutlaka bizleri destekleyen insanlar olsun da duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmeliyiz (Bunlar öfke üzüntü korku).

Unutmayalım ki başkalarını yenen güçlüdür.

Birçok güçlükle karşılaştığımız zaman kendinize kaçış yolu değil bir çıkış yolu arayın. Güçlükle beraber her zaman bir kolaylık vardır.

Acılar seni daha güçlü yapar, korku daha cesur.

Güçlü insanlar pes etmezler, yorgun olsalar bile ve güçlü insanlar kırılmamış gibi yaparlar paramparça olsalar bile güçlü olmak istiyorsan yalnız başına savaşmayı öğrenmelisin.

Yenen hayatta her zaman daha güçlüdür.

Hayata karşı güçlü ve başarılı olabilmemiz elimizdeki tek sermayemiz geçmişteki hatalarımızdan ders çıkararak kendimizi daima başarılara odaklanmamız bizlerin hayata karşı güçlü durmamız sağlayacaktır.. SEVGİLİ DOSTLARIM.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber