banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ AHMET KAYA’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaya, “Büyük Atatürk’ün de dediği gibi Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun ve tüm İslam âleminin Mevlit Kandili mübarek olsun” dedi.

KULA KULLUĞU YOK EDEN REJİM CUMHURİYET

Sözlerine Büyük Atatürk’ün ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ söyleriyle başlayan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

“Cumhuriyet insanın insana kulluğunu yok eden, kula kulluğu yok eden rejimin adıdır. Cumhuriyet erdemdir, cumhuriyet kadın erkek eşitliği demektir. Cumhuriyet aydınlanmadır, aklın özgürlüğüdür. Cumhuriyet fırsat eşitliği demektir. Cumhuriyetin ilanından sonra hiçbir kişiye, hiçbir zümreye, aileye, sınıfa imtiyaz tanınmamıştır. Cumhuriyet din ve vicdan özgürlüğü demektir. Cumhuriyet aynı zamanda birlikte yaşama iradesi demektir, Cumhuriyet fazilettir.”

DEMOKRASİYE VE CUMHURİYETE KALPTEN BAĞLIYIZ

“Cumhuriyetimiz sayesinde vatandaşlarımız kalıcı huzura kavuşmuştur. Büyük Atatürk’ün öncülüğünde Milli Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış ve Cumhuriyeti kurmuş milletimiz, bugün içinde bulunduğumuz zor koşulları ortadan kaldıracak birikime sahiptir. Türk Milleti, Atasına, cumhuriyete ve demokrasiye kalpten bağlıdır. Bu duygu ve inançla 97. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

BU VİRÜS SADECE MİLLİ BAYRAMLARDA MI BULAŞIYOR?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Covid-19 salgını nedeniyle tedbirlere uyulmasını belirtilen bir genelge gönderdi. 29 Ekim'in coşkuyla kutlanmasını sınırlayan bu genelgeye tepkiler gelmeye devam ediyor. Maçların oynanmasını ve AKP İl-İlçe Kongrelerini, mitinglerini hatırlatan Kaya, “AKP’nin her türlü etkinliği, kongresi, mitingi serbest. Cumhurbaşkanının kalabalıklara çay dağıtması serbest. Bir tek milli bayramlarımız mı yasak?

30 Ağustos Zafer Bayramımızda da aynı şeyi yaptınız. Şimdi de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza gölge düşürüyorsunuz. Bu virüs sadece milli bayramlarda mı bulaşıyor? Niyetinizi görüyor, biliyoruz. Gördükçe milli bayramlarımızı çok daha coşkulu bir şekilde kutlayacağız, bundan şüpheniz olmasın.

Kaya, Mevlit Kandiline ilişkin, “tüm vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek mevlit kandilini en içten duygularımla tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber