İnsanın kendini sevmesi küçük şeylerden mutluluk duyması ne güzeldir.

Fakat bir çoğumuz bunları istesekte, başaramıyoruz.

Bu yüzden hep hayattan büyük beklentiler içine girerek güzelim hayatı kendimize zehir ediyoruz.

İnsanın kendiyle barışık mutlu olması ilk önce kendisini FARKETMEK ile başlıyor.

Bunun adı da FARKINDALIK tır... Kendimizi bütün olumlu veya olumsuz hallerimizi tanımamız gerekiyor.. Kişiliklerin ilişkin farkındalığı az olanlar kendilerini kusursuz, yeterli görürken diğer güçlü ve zayıf taraflarının farkında olamıyorlar.. Kendisini tanıyanlar ise, ruh hallerinin farkında oluyor ve neden, iyi yada kötü davrandıklarını, nelere sıkıldıklarını yada kendilerini neden güçsüz hissettiklerini çok iyi biliyorlar.. Kendilerine ilişkin farkındalıkları zayıf kişilerse, sorunlar karşısında daha çok başkalarını suçlamaya bayılırlar. Mesela, sorunları olsa bile bu sorunlardan kaçıp bunları başkalarına yüklemeye ve onları suçlamak gibi kendi dışındaki kişi ve olaylara yöneltmek tavırlarına giriyorlar. DUYGUSAL ZEKA ve mutluluklarını yaşayamıyorlar.. Örneğin , En çok sevdiğimiz bir küçük eşyamızı, (kalemimizi) kaybettiğimiz de iki gün üzülüyorsa o insanın duygusal becerisini zayıf olduğunu anlayabiliriz.. DUYGULARINI, Serbest bırak istediğin gibi yaşa, hoşlandığın seyi yaşa hayat Senin, Hoşlandığın şey iyidir,hoşlanmadığın şey kötüdür.. Kimse için değil kendini özgürce yaşa.

Duyguların özgür olmasından önemlisi, Duygulardan özgür olmaktır önemli olan.. Kendinle barışık olmanın en büyük adımı, KENDİNE GÜVENMEKTİR... En güzel insan güven veren ve kendini bilendir.. Kendimizi sevelim, güvenelim, küçük şeylerden mutlu olalım.

Arkadaşlar..

Unutmayalım ki: Eğer biz küçük şeyleri seversek onlar, bize çok büyük MUTLULUK olarak geri geliyor.. HAYATIMIZ,,Farklı YOLUMUZ,,Güvenli GÖNLÜMÜZ,,Huzurlu Günümüz,, Mutlu olsun güzel dostlarım..

Harika bir cumartesi diliyorum.. GÜNAYDINLAR..Sevgiler.. Gülten Abacı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber