İrade deyince ilk önce aklımıza gelen, bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücüdür.  
Çok sevdiğimiz, zevk aldığımız, haz duyduğumuz şeylerden sabrederek vazgeçebilmek, hatta erteleme becerisi olarak tanımlanabilir.
Hayatımızda, insanları insan yapan tek şeyin irade olduğunu da söyleyebiliriz.
Örneğin, Canımız televizyon seyretmek istiyor, bir yandan da ders çalışmamız gerekiyor,
O anda televizyon seyretmeyi bırakıp, ders çalışıp ödevimizi yaparsak daha fazla keyif alırız ve sonrasında üniversiteyi kazanır, hayatımızda çok daha fazla başarı elde etmiş olabiliriz.
Başka bir örnek verecek olursak, Çocuğumuzun karnı aç iken,
En çok sevdiği bir yemeği,
Patates kızartması veya pizza, makarna pişirip bunu çocuğumuzun önüne koyarsak sıcak olarak kokusu burnuna gelecek şekilde ve çocuğumuza 15 dakika sabretmesini söyleyip sana çok daha güzel sevdiğin bir şey getireceğim deyip sabretmesini söylemeliyiz.
Eğer çocuğumuz bizi 15 dakika bekleyip sabrederse, çocuğunuzun gelecekte ne kadar iradeli olup olmayacağının en güzel kanıtı olacaktır.
Iş hayatımızda da, evlilik hayatımızda da Haz aldığımız şeyleri erteleyebilir sek, başarı her zaman bizim hakkımız olacaktır.
Hepimizin hayatımızda irademizi güçlü yapabilmek için çok fazla alternatifimiz vardır. üİrademizi güçlü yapabilmemiz için en başta,
Kendimize bir düzen ve plan yapmalıyız.
Gün içinde isteklerimizin hangisi ile başlamayı düşünmek yerine, daha önce karar verip daha verimli daha güzel bir gün yaşayıp, isteklerimize bağımlı kalmayız.
İsteklerimize karşı dirençli ve sabırlı olmayı öğrenirsek, gün içinde ortaya çıkacak bahaneler azalacak ve yok olacaktır.
Örneğin, Bizler kilo vermek için diyet yapıyoruz ve çok sevdiğimiz arkadaşımız bizi
Restoranda yemeğe davet etti.
Biz bu davete Evet yerine hayır diye bilirsek o zaman irademizin gücünü çok daha rahat anlayabileceğimiz kendimize karşı ne kadar dürüst olup kendimiz ve irademizle gurur duyacağız.
__İrade gücümüzü güçlendirmek istiyorsak en önemli şeyi ilk olarak yapmak gerekiyor.
Sabahları güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra dikkatimiz yorulmamış, odaklanmamız yerinde, gücümüz ve zihnimiz çok güzel çalışmış, Beynimiz yenilenmiş kendimizi tazelenmiş olarak hissedeceğiz.
Bu nedenle yapacağımız her işte ve aldığımız kararlar da fazla yorulmaz ve zorlanmayız.
En güzel örneği, Spor yaparken önce ısınmayla başlamamız ufak ufak hareketlerle vücudumuzu alıştırmamız gerekecek ısınmamız bittiğinde ise, antrenmanımıza büyük bir haz ile başlamış olacağız.
Burada bizim irade gücümüze aldığımız karar doğrultusunda pes etmeden gerçekleşecektir.
İrademizi en güzel güçlü kılacak etkenlerden birisi ise,
__Kendimize zaman ayırmaya bilmektir. Sadece gün içinde yapacaklarımızın kararını vermek değil, hafta içinde de günleri belirlemek gerekir.
 Örneğin, Pazar gününü Ailemize ayırmak, diğer bir gün ise sadece kendimize zaman ayırıp kitap okumak, yazı yazmak, müzik dinlemek, yürüyüş yapmak, bunun yanında egzersiz yapmak bizleri Hedef odaklı olmamızı sağlayacaktır.
Devamlı yaptığımız işlere ara verip,  kendimize zaman ayırmak, stresimizi azaltacak şeylere yöneldiğimiz de, dürtülerimizle baş etmemiz daha kolay olacaktır.
Diğer bir nedense,  kendimize doğru bir yol arkadaşı
Seçebilme te çok önemlidir. Bizi anlayan zor zamanlarımızda yanımızda olan dertleşebileceğimiz doğru bir arkadaş bizleri motive ederek, hedefimize ulaşmamıza ve irademizi güçlendirmemize neden olacaktır.
İrade kendi iyiliğimizi istemekle Öz saygı ile alakalıdır.
Aşırıya kaçan konularda durabilmek, sınırlarımızı bilmektir.
Güçlü bir iradenin Sırrı ise yüksek bir yaşam enerjisinde gizlidir.
__İradeli bir insan ilk önce,  kendini sevmeli, pozitif olmalı, İnsanları, doğayı, tabiatı, hayvanları, sevmeli, kendini kontrol edebilmeli.
Azimli olmalı.
Stresle baş etmeyi bilmeli.
Kendine her zaman zaman ayırmalı.
Planı olmalı.
Hiçbir şeyi ertelememeli.
Mutlu olmalı ve mutlu edebilmeli.
Gülten Abacı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber