banner240
banner237
banner238

Toplumda kabul edilen, her türlü duygu, düşünce, davranış ve kurala DEĞER adı verilmektedir.
Biz insanların şu dünyada çok kısa olan hayatımızda iki tane önemli psikolojik ihtiyacımız vardır. Birincisi kendimizi değerli hissetmek, ikincide umutlu olmaktır.
Yeri geliyor bizler kendimizi değersiz hissediyorum. Ve çok büyük hatalar yapmış oluyoruz. Kendi değerimizi diğer insanlar üzerinden ölçmeye kalkmak gibi.. Belki bunların farkındayız ama yeri geliyor bu hataları tekrar tekrar yapıyoruz. Eğer Ki ben Arkadaslarım Ayşe Fatma Emine Ahmet, Mehmet vs.gibi bunların bana bakışıyla kendi değerini ölçmeye kalkarsam, birisi bana deger verdigi zaman kendimi değerli hissederim birisi bana deger vermediğinde değersiz hissederim. Bundan dolayı birisiyle degerli, birisiyle değersiz hissedip kendi ruhsal değerini kaybetmek istemiyorum içimde bir kuvvet oluşturmam gerekiyor,Ahmet Mehmet Ayşe değer vermeden de neden değerliyim? Şu dünyada varoluşumun anlamı nedir? Bu soruların kendi içimde cevaplarını bulmalıyım. Uzun zamandan beri kendimi değersiz hissediyorum bu dünyada olmamın anlamı yoktur. Hayatta yaşayan her şeyin bir anlamı ve değeri vardır. Bunun içinde kendimizi keşfetmeliyiz ki yaşamak için bir amacımız olduğunu farkına varalım. Eğer bunun bilincine varmış isem bu dünya içinde çabada göstermeliyim.
Diğer insanların bana deger verdigi aslında çokta önemli değil, Herkes kendi gözlüğünden bakıyor hayata kiminin gözlüğü cam gibidir, kiminin kiside toz toprak kaplıdır.. Senin içinde ne cevherler oldugunu fark edemezler.Mesela ben çok değerli bir maddeyim Altın gibi, zümrüt gibi pırlanta gibi yada herhangi bir değerli taş. Bunu bir kuyumcuya götürdüğümüz zaman, kuyumcu bu taşın hakkını verirken, bir hurdacıya götürdügümüz zaman o ona hurda değeri verecektir, Egerki sen kendi değerini diğer insanlarla ölçtüğünüz zaman, hurdacıya gittiğin zaman kendini hurda zannedersin. O yüzden kendi değerimizi diğer insanlar üzerinden ölçmeyi bırakmamız gerekiyor. Bir başka örnek verecek olursak, bir işe başvuru yapacağız, Sen kendini karşı tarafa sevdirmek için kendini anlatman gerekiyor, olumlu özelliklerini, diğer insanlara faydalarını, yada seni neden sevmeliyim, diye 10 veya 15 tane degerli özelliğini yazarken yaşadığın zorlukları hatırlamak bile, seni diğer insanlardan ne kadar cok degerli oldugunu hatırlamaya neden olacaktır. Eğer biz bunları önemsiyorsa onların gözünde değersiz oluyoruz. Bazen dışarıdan baktığımızda insanlar, bizim değerimizi anlamayabilir bizi küçümseyebilir, aşağlayabilir, aslında kimse kimsenin ne acılar çektiğinin farkında değil neler yaşadığını bilmiyor, bunu bildiğin zaman insanların boş konuştuğu anlamadan, dinlemeden yargıladın farkına varacaksın. Diger insanlar bunu bilmediği için kolayca bizi yargılayabilirler. Oysa bizler bu duruma gelmeden önce neler yaşadık ne zorluklar gectik, kimse bilmiyor bunları. Bizler bunca zorlukları atlatıp bu gün bu güzel ve rahat ortama kavuştuysak, kendi ayaklarımızın üstüne durabiliyorsak, çok değerliyiz.Hayat bize kendimizi değersiz hissettiren insanların yanında vakit gecirmek icin cok kısa. O yüzden lütfen kendimizi sevelim değer verelim arkadaşlar.. Her şey bizde başlar bizde biter. Biz istemezse kimse bizim hayatımıza müdahale edemez. Her sabah aynanın karşısına geç ve tekrarla, Ben cok degerliyim, bugün bu güzellikleri yaşayıp gördüğüm için çok şanslıyım, kendimi çok beğeniyorum ve önemsiyorum. İyiki ben kendimim şükürler olsun. Bizim bu hayatımızın hayalini eden çok insan lar varken biz yaşıyoruz..
Deger agırdır. Bu değeri hak edecek insanlar olsun hayatınızda.. Güzel Dostlarım..
SEVGILER.. GÜNAYDINLAR.. Gülten Abacı  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber