Misafiriz,Geldik gidecegiz şu güzelim dünyadan. Bir gün öleceğimizi bilerek yaşama çabasında yaşayan insanlar olarak , bu hayatı nasıl yaşıyoruz ? ve neyle dolduruyoruz?Ne kadar yaşadığımızdan ziyade nasıl yaşadığımız ne kadar anlamlı ve degerli yaşadıgımız ,kim için yaşadığımızın bilincine varmaktır önemli olan...


Bizler birer insan olarak toplum içinde dünyaya geliyoruz ve Toplumun kuralları içinde örf ve adetlerimize dayanarak hayatımızı yaşamaya çalışıyoruz , Bunun adi Toplumsallasmak tir..kac kisi diyebilir ki ben hayatimi yasiyorum ?cok nadirdir bu insanlar..Büyüdügümüz ve yetiştiğimiz bu zaman toplumunda dogru bilinen yanlislar varsa yada eski zamanda dogru bilinen ise yarayan, şimdiki zamanda yeni çağda işe yaramıyorsa, hatta bizlere zarar verdigi bile bile eski zaman bilgileri ile gerçekten yaşıyor muyuz? yada bir düsünme etlinligi icindemiyiz? yada baskalarinin düşüncelerine ait birer miras yiyenler miyiz?bir yandan kendimizi düşünüyor,Allah in bize verdigi akil ve beyni kullanamiyormuyuz?Toplum olarak pek cok kararimiza baktigimizda karar alırken cevreye bakarak egomuz tamamen yenik düşüyor..Çevremiz istedigi icin. yapilan evlilikler, seçilen eserler, ve Mesleklerimiz Cevre korkusu yüzünden yapılamayanlar, yasanamayanlar yada daha iyisini yasayamayacagini sinirlarinin zaten bu kadar oldugunu kaderci bir rolle kabullenenler, cevrenin istedigini yaşarken kendi hayatini yaşayamadan ölüp giderler.. Çoğu insan kendi hayatimi yasayamiyor çünkü kendi olamiyor..Eger bizler kendimizi kurtarmak istiyorsak kendi hayatimizi yasamayi ve ne istediğini bilmek gerekiyor..bunu yapabilmek için de bizler ilk önce kendimizi tanitmaliyiz. Allahım bize verdigi akıl ve beyinle hareket etmeliyiz .. Başkaları için yaşamak . insanın sahte bir hayat yaşamasıyla sonuçlanır. Acı fakat gerçek..Hayatın sırrını cözmüş insanlar kendisini kurtarmış insanlardır..Kendini yaşayabilmek insanın çevresinden ve toplumdan kopması demek degildir.. Duygularının nasıl yaşayacağına karar vermektir hür iradesiyle...


Kendini kurtarmış insan güçlü olan insandır etrafındaki duvarları özgür hür iradesiyle paramparca eden kişidir.. şekillendirilmesine, yönlendirilmesine asla müsade etmez, kendisini yaşayan insandır..
Açık sözlü dürüst ve doğrucudur..


Kendini kurtarmış insanların maskeleri yoktur kendisi için yaşarlar, farklı görünmek için bir kaygı yaşamaz..
Hayatın onun için ne ifade ettiğini nasıl yaşamak istediğini , beklentilerinin ne oldugunu cok iyi bilirler..Kendini kurtarmış kendisi için yaşayan insanlar , hayatlara saygılıdır.. yaşamayı sever eğlenmeyi , tiyatroyu, yürümeyi, seyahat etmeyi her şeyi , yani o kendisini mutlu eden her şeyi sever..


Bu güzelim hayatımız bizim elimizde ve direksiyon bizde olmalı ki daha mutlu kararlar alarak güzel yaşamalıyız , özgür düşünce ve irade olmalı ki mutlu olalım kendimizi kurtaralım ..

olunuz .. Akıllı
Hayatınız ..iradeli ve özgür
Gününüz.. Mutlu geçsin Değerli Dostlarım.. SEVGİLER.. GÜNAYDINLAR

Gülten Abacı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber