RTEÜ KENDİ ELEKTRİĞİN ÜRETECEK

İSMET KÖSOĞLU

RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Yılmaz Üniversite Sosyal Tesisleri’nde kahvaltılı toplantıda gazeteciler ile bir araya gelerek bazı açıklamalarda bulundu.

Üniversitenin her yıl bilimsel yayın ve proje sayısında yeni rekorlar kırdığını, bilimsel yayınlarda nicelik ve nitelik olarak %100’ün üzerinde olağanüstü büyüme gerçekleştirdiğini söyleyen Rektör Prof.Dr. Yusuf Yılmaz “Amacımız, dört yıllık dönem sonunda 30-35. sırada yer alabilmekti, bu hedefin çok üzerinde seyrediyoruz. Yakın bir zamanda bu gelişmelerle Türkiye’de ilk 20 üniversite arasına gireceğiz. Tıp Fakültemiz ile Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesini sadece sağlık hizmeti açısından değil araştırma açısından, donanım ve cihaz bakımından da desteklediklerini, Tıp Fakültemiz öğretim üyelerinin 2025 yılının ilk yarısında, kuruluşundan itibaren tüm yıllardan daha fazla bilimsel yayın gerçekleştirdiğini, Tıp Fakültesi öğrencilerimizin de TÜBİTAK öğrenci projelerinde Türkiye 1.’si oldu. Ayrıca, Şehir Hastanesi bitişiğinde Tıp Fakültemiz için Morfoloji Binası ve Klinik Araştırma Merkezi binasının yapılmasının da yatırım programına alındı.

Tüm bu gelişmelerin tesadüf değil sistemli bir çalışmanın sonucu olduğunu söyleyen Rektör "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kuruluşundan bu yana en yüksek akademik başarıya 2025 yılında ulaşmış oldu, her yıl bir önceki yılın üzerine ekliyoruz. Olağanüstü çalışmak bulaşıcıdır, bunu biliyoruz. Böylece olağanüstü çalışan ekip üye sayımız her geçen gün artmaktadır. Tembellik de konfor da bulaşıcıdır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde gururla söyleyebilirim ki artık olağanüstü çalışanların sayısı belirgin oranda artıyor." dedi.

Tercih formlarında yakında üniversitelerin akreditasyonunun olup olmadığının yer alacağını belirten Rektör, Üniversitenin ilk kez 2024 yılı itibariyle tam akreditasyon aldığını ve bu durumun sadece ulusal düzeyde değil uluslararası anlamda diplomaların tanınırlığı açısından da önemli olduğundan bahsetti.

RTEÜ Elektrik üretecek

Rektörümüz, Yozgat’ta 370 dönüm arazinin 80 dönümlük alanında güneş enerjisi santrali kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi. “Amacımız, Üniversitemizde harcadığımız enerjinin tamamını buradan karşılamak, fazlasını da ekonomiye kazandırmaktır. Böylece yeşil enerji, sürdürülebilirlik, sıfır atık, karbon ayak izinin azaltılması konusunda da Üniversitemiz öncü üniversiteler arasına girecektir " dedi.

Rektörü, yapımı devam eden Şehir Hastanesi yanında 17 dönüm üzerine morfoloji binası yapılacağını, kampüs içerisinde merkez derslik binası ile Spor Bilimleri Fakültesi yapma çalışmalarının bulunduğunu, kampüs içinde kapalı yüzme havuzu dahil birçok imkâna kavuşulacağını söyledi. Yurt konusunda ise kapasitenin arttırılacağını belirten Rektörümüz, İlahiyat Fakültemiz arkasında yurt inşaatının sürdüğünü ve Pazar ilçesinde de yurt inşaatının yapılacağını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber