banner240

CHP'Lİ SUİÇMEZ'DEN TBMM'DE KANUN TEKLİFİ  "KADINA ŞİDDET VAKALARINDA BAROLAR DA DAVALARA KATILSIN" 

 İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması sonrası artan kadın ve çocuk cinayetlerine ilişkin bilgiler veren Suiçmez; Türkiye Barolar Birliği Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonlarına; şiddet vakalarında davalara katılma hakkı tanınmasını talep etti.

"1 Ocak 2025 - 31 Aralık 2025 tarihleri arasında 391 kadın; erkekler tarafından katledilmiştir. 2026 yılındaysa kadar 150 kadın öldürülmüştür. Kadına karşı şiddet sadece o kadına karşı yapılmış bir saldırı değildir; tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Mağdurun mücadelesi bireysel bir mücadeleye hapsedilemez." dedi.

Suiçmez Kanun Teklifi konuşmasında: 

"1 Ocak 2025 - 31 Aralık 2025 tarihleri arasında 391 kadın; erkekler tarafından katledilmiştir. 2026 yılındaysa kadar 150 kadın öldürülmüştür. 
Kadına karşı şiddet sadece o kadına karşı yapılmış bir saldırı değildir; tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur.
Mağdurun mücadelesi bireysel bir mücadeleye hapsedilemez. Kamusal alanın en önemli güvencelerinden biri olan barolarımızın bu davalara katılması şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara "benim yanımda hukuk var" dedirtecektir. Mağdurun mücadelesi bireysel bir mücadeleye hapsedilemez. Kamusal alanın en önemli güvencelerinden biri olan barolarımızın bu davalara katılması şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara 'benim yanımda hukuk var' dedirtecektir." ifadelerini kullandı.

Kanun Teklifi; TBMM'de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber