banner240
banner237
banner238

Hepimizin hayattında mutlaka  pişmanlık duyduğu duyguları olmuştur.      

Pişmanlık, İnsanların yanlış kararlar alarak olumsuz durumlar yaşaması sonucu duydukları üzüntüdür. Örneğin, Keşke erken yaşta Ailemin hatırına  evlenmeseydim. Keşke ameliyat olmasaydım bu ağrıları çekmezdim.  Arkadaşımı dinleseydim paramı kaptırmayacaktım.      

Eşimle                        

konuşabilseydim yada her şeyi anlatabilseydim boşanmayacaktım gibi bir çok pişmanlıklarımız olmuştur.

Bazen de hiç pişman oldunuz mu? ve ya en son ne zaman pişmanlık yaşadınız? Bunlar hepimizin sıkça duyduğu sorular olarak karşımıza gelmiştir.Bazı insanlar Çok pişmanlıklarım var, veya ben yaptığım hiç bir şeyden pişman değilim çünkü ,yaşadığım bu hatalar ve  pişmanlıklar beni bu günlere getirdi diye cevap veriyorlar. Aslında pişmanlığı olmayan hiç bir insan yoktur. Pişmanlık, Acı, keder, üzüntü gibi olan bu duygular tüm hayatımızın içinde en zor olan ve bizlere acı veren, baş etmesi en zor olan duygularımızdır.          

Genelde bizlerin egosun da her zaman mükemmeliyetçilik olduğundan,yaptığımız hataları, yanlışları kabullenmek istemiyoruz. Peki bizler en çok ne zaman pişmanlık duyuyoruz hiç düşündünüz mü? Çok sevdiğimiz şeyleri kaybedersek, hatalar yaparsak, yalan söylersek, kandırırsak, aldatırsak, bir kimseye bağımlı olursak, istediğimizi elde edemezsek gibi bir çok  suçluluk duygularını yaşamışızdır.

Diğer bir neden ise, kendimiz için aldığımız kararlardır. Örneğin, Aşık olup acele karar vererek, Ailemiz hatırına çoğumuz tanımadan evlilik yapmış olmamızdan dolayı  daha sonra ayrılık kararı alıp büyük pişmanlık yaşamışızdır.  

Diğer bir neden ise, Bir şeyi çok istemiş olduğumuz halde cesaret edemeyip  yapamadıklarımızdan dolayı pişman oluruz. Bugün  değil ilerde, 10 yıl sonra yaparım deyipte ertelediğimiz kararları  yapmamaktada pişmanlık duymuşuzdur.

Aslında Bizleri olgunlaştıran ve hatalarımızdan dolayı olgunlaştıran en önemli duygulardır pişmanlık. Bizleri devamlı geçmişte bağımlı olarak kalmamızı sağlar.Tüm pişmanlıklar dan kurtulmak için, Bizlerin yapacağı en önemli şey bir an önce geçmişten kurtulup, An' da kalarak şimdiyi yaşamak ve karşı tarafı affederek özür dileyip ruhumuzu hafifleterek mutlu etmeliyiz.

Tüm hatalar ve pişmanlıklar bizim kendi seçimlerimizdir.

Biz bunları yıllar sonra anlıyoruz.

Çünkü o  zamanki  Aklımız şimdiki gibi düşünemediği için pişmanlık yaşarız.

Genelde, pişmanlıklarımızın çoğu, bizlerin yanlış seçimleri ve tercihlerinden oluyor ve bu nedenlerden dolayı hem kendimizi hem başkalarınıda üzmüş oluyoruz. Eğer biz bunları anlar ve kabul edersek,  bir daha yapmacağım diyerek tövbe edersek, bizlere çok daha güzel mutluluk kapıları açılacaktır. Sevgilerimle.

Gülten Abacı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber