banner240
banner237
banner238

Besinlerle aldığımız fazla enerjinin hepsi(karbonhidrat, protein ve yağ fark etmeksizin) vücudumuzda yağ olarak depolanır. Fazla yağ depolarını, vücudumuzun zor günlerde harcamak için biriktirdiği bir yakıt gibi de düşünebilirsiniz fakat bu yağ depolarımızın görüntüsünden ve taşınmasından hepimiz rahatsız oluruz değil mi? 

Ramazan ayında akşama kadar su içmememiz ve besinlerle enerji almamamız vücudumuzu biyolojik anlamda oldukça yorar. Akşama doğru yorgunluk, halsizlik, bitkinlik hissederiz. Metabolizmamız gittikçe yavaşlar.

Vücudumuza besinlerle aldığımız enerji kadar harcadığımız enerji de önemlidir. Vücudumuzun enerji harcaması 3 şekilde olur. Bunlar;
1-Bazal metabolizma hızımız
2-Fiziksel aktivitemiz
3-Besinlerin oluşturduğu termik etki
Oruçlu iken, metabolizmamızın yavaşlamaması ve kilo almamak için beslenme alışkanlıklarınızda ayarlamalar yapmalısınız. Bu ayarlamayı yapmak veya kas kaybına uğramadan sağlıklı bir şekilde kilo vermek için Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Nur Kıvrak’tan yardım alabilirsiniz.
Peki Ramazanda enerji harcamamızı arttıracak fiziksel aktiviteler nelerdir?

1.Erkenden bayram temizliğine başlayabilirsiniz. Enerji harcamanızı artırmanın en basit yolu ev işleri ile ilgilenmektir.

2.Yürüyüş yapabilirsiniz.

3.Asansörü hayatınızdan çıkarın.Dizinizde herhangi bir problem yoksa merdivenleri kullanabilirsiniz. Eğer bir gökdelende oturuyor veya çalışıyorsanız, asansörden birkaç kat önce inmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

4.Yürüyen merdivenleri tercih etmeyerek sağlıklı bir hayata adım atabilirsiniz.

5.Aracınızı park yerinin en uzak yerine park edebilirsiniz.

Bu konuda daha detaylı bilgiye ulaşmak için 05510867444’ü arayabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir yaşam dileriz.

Twitter adresi: @DytTubaNurKVRK

İnstagram hesabı:@tnformdiet  çalınmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber