banner240
banner237
banner238

DAYANIŞMA GÜCÜNÜ GÖSTEREN TRABZON, FATURALARDA DA KENDİNE YAKIŞIR BİR ADIM ATMALI

Trabzon Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin de deprem bölgesinde yardım için yapılan çalışmaları takip ediyor ve emek harcayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Depremden etkilenen ailelerimizin şehrimize gelmeye devam ettiği süreçte TİSKİ, kiracı olan depremzedeler için bazı kolaylıklar sağlarken su tarifesinde %50 indirim uygulayacağını duyurmuştu. 8 bini  aşkın kişinin Trabzon’da hemşehrilerimizin yanında veya boş evlerinde ağırlandığına dair bilgiden hareketle %50 su indirimi için atılan adımın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Trabzon’da suyun metreküp fiyatının 10,22 TL’yi bulduğu dönemde yapılan %50 indirim, depremden etkilenen illerimizdeki su tarifelerine neredeyse denk ve hatta bazı illerimizde indirime rağmen üzerinde kalmaktadır. (Örnek olarak Kahramanmaraş Pazarcık 6,01 TL, Diyarbakır Bağlar 3,80 TL, Osmaniye 1,17 TL) Anlaşılacağı üzere yapılan indirim aileler için yeterli değildir.

Bu sebeple zor durumda bulunan ailelerimiz için su faturaları kademelendirilmeli; ilk kademe ücretsiz olmalı, sonraki kademe ise dayanışma gücünü tüm Türkiye’ye gösteren Trabzon’a yakışan bir şekilde olmalıdır.

Ayrıca hemşehrilerimiz misafirperverlik örneğini en güzel şekilde göstermektedir. Bu nedenle sadece kiracı olan depremzedelere değil Valilik tarafından kaydedilmiş depremzedeleri evinde ağırlayan hemşehrilerimizin faturaları için de adım atılmalıdır.

Son olarak henüz internet sitelerinde veya sosyal medya hesaplarında duyurusuyla karşılaşmadığımız doğalgaz ve elektrik dağıtım firmalarının şehrimizde depremzedeler için sadece abonelik, bağlama vb ücretlerin alınmadığı bilgisine ulaştığımızı ancak fatura bedelleri konusunda bir adım da kendilerinden beklediğimizi bildiriyoruz.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı
Fatih Suat Oyman

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber