Trabzon DENEYAP’a yeni öğrenciler alınacak, genç beyinler teknolojiye yön verecek

Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan ve şu ana kadar 55 ilde açılan 66 DENEYAP Teknoloji Atölyesi projesi, bütün illere yayılıyor. 81 ilde tamamlanacak olan atölyelerde yetişen gençler, geleceğin teknolojisini belirlemede söz sahibi olacak. 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji gibi teknoloji alanlarında eğitim verilecek olan öğrencilerin bu atölyelerde girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor. Yeni alınacak olan öğrenciler 4. ve 5. sınıf, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim görenler arasında seçilecek.

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürü Ozan Çetiner, “Trabzon Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan atölyemiz gençlerimizin erişimi ve ulaşımı noktasında çok önemli bir lokasyonda bulunuyor. Gençlerimize hayallerini gerçekleştirme konusunda devletimizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. İnanıyorum ki bu atölyelerden ülkemizin geleceğine yön verecek bilim insanları yetişecek” dedi.

SON BAŞVURU 31 MAYIS’TA

Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci sonunda yapılacak. Yazılı sınavın son başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 olarak belirlendi. Yazılı seçme sınavı, e-sınav yöntemiyle 1 Haziran – 26 Haziran tarihleri arasında seanslar şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber