banner240
banner237
banner238

Genç: “Özel gereksinimli bireylere imkân verilmeli”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Kemal Kocaman ile öğretmenlerden eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi alan Başkan Genç, atölyelerde öğrenciler tarafından üretilen eserleri inceledi. Başkan Genç, öğrencilerin yaptığı maket eserleri hayranlıkla inceleyerek öğretmen ve öğrencilerden eserlerle ilgili bilgi aldı.

“YETENEKLİ OLDUKLARI ALANLARA YÖNLENDİRİLMELİ”

İmkân verildiğinde özel gereksinimli bireylerin çok başarılı eserler ortaya koyduklarına bir kez daha şahit olduklarına vurgu yapan Başkan Genç, şöyle konuştu: “Ortahisar Belediyesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine her zaman destek olduk. Tabiri caizse okul yöneticilerimizden bu yönde ne talep geldiyse hiçbir ayrım yapmadan karşılamaya çalıştık. Boya, badana, peyzaj ve mobilya desteğinden tutun da spor alanları yapımına kadar birçok farklı konuda okullarımıza destek oluyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu gerçekten de çok güzide bir okulumuz. Okulumuz özel eğitime gereksinimi olan öğrenciler için bulunmaz bir fırsat. Özellikle öğrenciler tarafından atölyelerde yapılan maket eserler hayranlık verici. İmkân verildiğinde bu öğrencilerimizin nasıl başarılı olduklarına bir kez daha şahit olduk. Yeter ki, bu öğrencilerimizin ilgi duyduğu ve yetenekli oldukları alanları doğru tespit edelim. Ve onları bu alanlara yönlendirerek imkân verelim.”

“HAYATA TUTUNMALARI İÇİN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Özel eğitime gereksinimi olan öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmasının çok önemli bir konu olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Özel gereksinimli bireylerin kendi ayakları üzerinde durmasını, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını idame ettirebilmelerini çok önemsiyoruz. Yaşamlarını sürdürmek için kimseye bağımlı kalmamalılar. Onların kendi ayakları üzerinde durması için bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesine ihtiyaç var. Bu okulumuz da bunu sağlıyor. Özel eğitime gereksinimi olan öğrencilerimizin bir şekilde eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılması çok önemli bir konudur. Onların hayata tutunmaları için hiç şüphesiz ki,

eğitim elzem bir konu. Bu öğrencilerimize temel akademik ve günlük yaşam becerilerini kazandırıp, topluma uyum sağlayabilen, kendisine, ailesine ve çevresine yararlı bireyler olarak yetiştirmeliyiz.” ifadelerine yer verdi.

“HAYVANAT BAHÇESİ KURULACAK”

Okul Müdürü Kemal Kocaman ile öğrencilere okulda kedi, köpek, tavşan, ördek, tavuk, kaz gibi hayvanların yer alacağı küçük bir hayvanat bahçesi kurulması sözünü veren Başkan Genç, “Okulumuzda daha önce bir hobi bahçesi oluşturmuştuk. Öğrencilerimiz burada kendi fidan ve bitkilerini yetiştiriyorlardı. En çok eğlendikleri ve keyif aldıkları bölümlerden bir tanesi de burasıydı. Bitkileri ve fidanları kendi elleriyle yetiştiriyorlardı. Şimdi de okulumuza öğrencilerimizin sosyalleşmesine vesile olacak, onların hayvan sevgisini daha ileri noktalara taşıyacak, çeşitli hayvanları tanıyacakları küçük bir hayvanat bahçesi kuracağız. Öğrencilerimizin bu yönde bizden talepleri oldu. Biz de bunu seve seve yerine getireceğiz. Yeter ki, onlar mutlu olsunlar ve günlerini faydalı, eğitici ve öğretici konularla geçirerek kendilerini yetiştirsinler, daha da geliştirsinler. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Özellikle bu tür dezavantajlı gruplar için...” diye konuştu.

Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda; zihinsel ve fiziksel engelli öğrenciler ile down sendromlu ve otizmli toplam 100 öğrenci eğitim görüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber