İDAK ARAMA KURTARMAYA DEVAM EDİYOR

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-HATAY-Rize’de bulunan en büyük STK lardan birisi olan İDAK deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

2017 yılında dönemin İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar’ın öncülüğü ve desteğiyle gönüllü gençlerden teşekkül edilerek kurulan İkizdere Arama Kurtarma ekibi(İDAK)ilk günden beri deprem bölgesinde arama kurtarmada çalışıyor. Deprem bölgesine ilk günlerde gittiği çalışma yaptığı Gaziantep Nurdağı’ndan ayrılarak Hatay ilindee kurtarma çalışmasına başladı. İkizdere Arama Kurtarma (İDAK)ekip amiri Şenol Kuy açıklamasında’’ ilk günden beri bulunduğumuz Gaziantep Nurdağı’ndan gittiğimiz Hatay’da yine sahadaydık. bugün itibariyle dönüyoruz artık. Bu zor süreçte bizleri sürekli arayıp hatırımız soran bir eksiğiniz var mı hemen gönderelim diyen İkizdere Kaymakamımız Sayın Mustafa Salih Bayram beye ve yine arayıp soran kalkıp Nurdağı’na yanımıza moral vermeye gelen İkizdere Belediye Başkanımız Sayın Hakan Karagöz beye arayıp soran dua eden herkese çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Allah’ım bir daha böyle acı afet ülkemize yaşatmasın başımız sağ olsun TÜRKİYEM. Ne mutlu bir umut olabildiysek bir el tutabildiysek’’ dedi.

Depremde çalışan İDAK ekibinde bulunarak çalışmaya katılan isimler şunlar, Mert İspir, Salih Onur Çakıroğlu Şenol Kuy, Ertuğrul İspir, Oktay Ekşioğlu, Murat Selçuk İspir, Gökhan Ekşioğlu, Emre İspirli, Barış Hamzaoğlu, İrfan Katar, Ali Havuz, Serkan Yılmaz, Ahmet Kocaman ,Hüseyin Turna ve Savaş Güzel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber