MOR PAZAR YENİDEN...

Deprem yaralarını sarma sürecine katkısı olan,emeği geçen herkese tüm gönüllülere teşekkür ediyorum.
      Trabzon’un evinde el emeği ile üreten kadınlarına; MOR PAZAR ile ilgili haberlerimiz var. 3 ay aradan sonra MOR PAZAR tekrar açılıyor.
      Kasım ayında Ekoparkta yapılan son Pazarı 66 stant sahibi kadın için Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllüleri olarak yürütmüştük. Şu an 86 talep var ve 17 şubat 2023 tarihli Ortahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında Yürütme Kurulu üyelerinin teklifi ile son 10 kişilik kontenjanı Depremzede kadınların stant talebi için dondurduk. Boş tutacağız.
      Soğuk kış şartlarının kapalı ve kadınların ihtiyaçlarına uygun bir alan gerektirmesi, artan Pazar stant talepleri, pazarın daha sık kurulması ihtiyacı MOR PAZAR’ı sosyal belediyecilik kapsamında Ortahisar Belediyemizin sahiplenmesi koşullarını yarattı.
      Bu kapsamda Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi olan aynı zamanda Ortahisar Belediye Meclisi üyesi olan Berrin Erkuloğlu, 5 aralık 2023 Kadın Hakları  günü Belediye meclisi toplantısında; Kadın Meclisimizin daha önce inceleyip raporladığı 6 yıllık geçmişi olan Ordu Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı gibi  MOR PAZAR’ı işletme görevini, diğer Kadın STK Temsilcileri huzurunda Ortahisar Kadın Meclisi adına Orthisar Belediye başkanlığına tevdi etmiştir.
      Ayrıca Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi 18.01.2023 tarihli 7. Toplantısında yürütme kurulu üyeleri olarak tek tek MOR PAZAR gönüllülük görevini başkanlığa tevdi ve Pazar mekanı,personel tahsisi vb. gelişmeler hakkında bilgi talebi içeren dilekçe yazmaya ve gelecek cevabı kamu oyuna ve MOR PAZAR stant kaydı olan üreten kadınlara açıklama kararı almıştır. 11 dilekçe kayda girmiş ve dilekçelerimiz 13.02.2023 tarihli adreslerimize gönderilen resmi cevapla karşılığını bulmuştur.
      Resmi cevap Öncesinde Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç ile MOR PAZAR kapalı mekan seçenekleri değerlendirme görüşmeleri yaptık. MOR PAZAR’ı kalıcı çözüme ulaştırma niyetindeki samimiyeti ve çözüm odaklı yaklaşımı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizler de Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Ortahisar Belediyesinin Kadını Güçlendirmeye yönelik her çalışmasına gönüllü katkımızı sürdüreceğiz.
      Aldığımız resmi cevaba göre Ortahisar Belediyesi; MOR PAZAR kalıcı mekanı oluşturulana dek 2023 mart ayında başlamak üzere her ayın 15’inden sonra ayda iki kez kullanılmak üzere Ortahisar Belediyesi yerleşkesi, Engelsiz İletişim Merkezi salonunu MOR PAZAR için geçici olarak tahsis etmiştir. Evinde El Emeği ile üreten 86 kadına ve ailelerine hayırlı olsun. Başkan sn.Ahmet Metin Genç’e, başkan vekili sn.Ahmet Yüksel Gülay’a, Belediye Meclisinde taleplerimizi dile getiren Sn. Berrin Erkuloğlu’na Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve MOR PAZAR’ın üreten emekçi kadınları adına teşekkür ediyorum.
     
      Canan NEHBİT
Ortahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber