banner240
banner237
banner238

MÜSİAD KADIN, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ‘AİLE VE İNSAN HAKLARI KOMİSYONU’ KURDU

300’ü aşkın kadın üyesiyle, en fazla kadını içinde bulunduran iş dünyası örgütlenmesi olan MÜSİAD Kadın, kadına yönelik şiddetle mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor. İş hayatında yer alan kadın girişimci sayısını, artırmak için çalışmalarına aralıksız devam eden MÜSİAD Kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Aile ve İnsan Hakları Komisyonu” kurdu.

300'ü aşkın kadın üyesiyle, en fazla kadını içinde bulunduran iş dünyası örgütlenmesi olan MÜSİAD Kadın, istihdam oluşturma, eğitim ve girişimciliği geliştirme, iş gücü piyasalarına daha iyi erişim sağlama ve fırsat eşitliği gibi yollarla kadın girişimcilere daha fazla imkân sağlanmasını amaçlıyor. MÜSİAD Kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Aile ve İnsan Hakları Komisyonu” kurdu. MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar, “MÜSİAD Kadın olarak, kime/nasıl uygulandığına bakılmaksızın her türlü şiddet faaliyetinin karşısında dururken, şiddetin önlenebilmesi ve önüne geçilebilir hale gelmesi için tüm hak ihlallerinin üzerinde durmaya, özelde ise kadına yönelik şiddetle mücadele metotlarımızı belirlemek üzerine çalışacağız. Toplumsal alandaki yansımalarını sıklıkla tecrübe ettiğimiz bu konuyla yakından temas halinde olabilmek için yeni dönemimizde “Aile ve İnsan Hakları Komisyonu”nu kurmuş bulunmaktayız” dedi. 

 “TELAFİSİ OLMAYAN DERİN YARALAR AÇIYOR”

Şiddetin günümüz dünyasında hayatın her alanında olumsuz etkiler oluşturan bir olgu olduğuna dikkat çeken İlbahar sözlerini şöyle sürdürdü: “Şiddetin farklı kanallar vasıtasıyla bir sorun olarak var olması, onunla mücadeleyi de beraberinde getirmektedir. Uygulanış biçimi nasıl olursa olsun şiddet, bireyler ve toplumlar üzerinde telafisi mümkün olmayan derin yaralar açmaktadır. Hayatımızın her alanında yüz yüze gelme ihtimalimiz bulunan bu soruna kalıcı çözümler bulmak için çaba sarf etmek ve gerekli mücadeleyi sergilemek ise devletin, kurumların ve bireylerin üzerine düşen bir görevdir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bugünün konusunu oluşturan “Kadına Yönelik Şiddet” in en temelde insan hakları ihlali olduğunu ve kadınlar üzerinde fiziksel, psikolojik veya ekonomik alanda birçok zarara sebep olduğunu vurgulamak durumundayız.” 

“KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Son yıllarda elde edilen kazanımlara ve artan farkındalığa rağmen kadına yönelik şiddet vakalarının katlanarak devam ettiğini endişe ile takip ettiklerini kaydeden MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar, “ Küresel boyutta da büyük bir sorun olarak görülen kadına yönelik şiddetin, yapılan araştırmalar ile hayatın herhangi bir döneminde kadınların şiddete maruz kaldığı görülüyor. Şiddet gören 15 yaş üstü kadınların oranı %26 iken, hayatının son bir yıllık döneminde şiddete maruz kaldığını belirten kadınların oranın ise %10 olduğunu görüyoruz. Ülkemizde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) tarafından yapılan araştırmaya göre fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranı %38, psikolojik veya duygusal şiddete maruz kalan kadınların oranı %44, ekonomik şiddete maruz kalanlar kadınların oranın ise %30 olduğunu görmekteyiz. İçişleri Bakanlığı’nın kayıtlarına göre ülkemizde 2020 yılında 267 kadın kasten öldürme fiili sebebiyle maalesef hayatını kaybetti. Bu üzücü durumla mücadele için ülkemizdeki yasal düzenlemelerin geliştirilmesine devam edilmekte, çeşitli bilinçlendirme ve korumaya alma faaliyetleri ile sürecin takibi yapılmaktadır. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle, bu sorumluluklarımızın bilincinde olarak kadına yönelik şiddetle mücadelemize devam edeceğimizi, gelecek nesillerimizin bilinçlenmesi ve toplum olarak farkındalığımızın artması için çalışacağımızı bildirmek isteriz” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber