Ortahisar Belediye Başkanı Genç'ten çağrı
Dünya fındık üretiminin büyük kısmını elinde bulunduran ülkemizde fındığın kalitesinin arttırılması halinde pazardaki payının daha da yükselebileceği bildirildi.  
Trabzon'un Ortahisar İlçesinin Ziraat Odası'nın Mustafa Bekar başkanlığında yapılan son meclis toplantısına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türk fındığının uluslararası bir marka olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; 
"İlimiz ekonomisine bir milyar dolara yakın katkı sağlayan tarımsal ihraç ürünümüz ile ilgili olarak daha iyi kaliteyi yakalamak adına çalışmalar yürütüldüğünü biliyorum. Bizler elimizden geldiği kadar bu çalışmalara destek oluyoruz. Olmak da zorundayız. Çünkü biz belediye olarak şehrin ekonomisini de düşünmeliyiz. Her şey, sanayi ve turizm değil. Geleneksel olarak tarıma dayalı ekonomisi de olan topraklardayız. Çayımız var. Fındığımız var. Fındığımız uluslararası bir marka. Bunun kalitesini daha da arttırmalıyız. Fındıkla ilgilenen uluslararası bir müteşebbisin beyanını sizlerle paylaşmak istiyorum. Karadeniz fındığının, Trabzon fındığının kalitesinin daha çok artması koşulu ile müthiş bir pazarın oluşacağı yönünde kanaat var. Bu gerçeği fındığın sanayicileri söylüyor. Uluslararası bir İtalya firması sahibi bunu söylüyor. Onun için elimizden geldiği kadar bu ürünümüze sahip çıkacağız. Hem üreticimizin, hem tüccarın, hem ihracatçının konumunu birlikte değerlendireceğiz. Ziraat odamız da bu işlerde her zaman öncü olmaya devam edecek."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber