HASAN SÜHA SARAL GÜVEN VERİYOR

Saral, CHP İl Yönetimi ve ekibiyle birlikte, Taşbaşı esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle güne başladı. Ardından sanayi bölgelerine giderek, Trabzon'un ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projelerini tanıttı ve esnafın sorunlarını dinledi. Beklentileri ve ihtiyaçları dikkate alan Hasan Süha Saral, Trabzon'un potansiyelini güçlendirmeyi ve istihdamı artırmayı hedeflediğini önemle vurguladı. Görüşmeleri sırasında Saral'a yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar, Hasan Süha Saral'ın vizyonundan etkilenerek, tam destek vereceklerini belirtti.

TRABZON DÜNYA FONLARINDAN PAY ALACAK

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral yaptığı konuşmada, “Diyorlar ki, belediyenin çok fazla borcu var, bu işleri nasıl yapacaksın, iktidar partisi sana zorluk çıkarır, para göndermez. Ben de diyorum ki, Trabzon’un, Türkiye’nin hayrına yapılacak işlere, iktidar partisi karşı mı çıkacak? Kaynak mı vermeyecek, engel mi olacak? Emin olun bunu yapmak istemezler! Biz, Proje Ofisi ile birlikte belediye bünyesinde ivedilikle proje hazırlama birimi kuracağız. Bu birim Avrupa Birliği, Dünya Bankası, Dünya Sağlık Örgütü gibi büyük kurum ya da kuruluşlar için Bilim Kurulu ile koordine projeler yazacak. Böylelikle önemli fon ve karşılıksız hibe destekleri elde edeceğiz. Ulusal düzeyde ise, bakanlıklara, DOKAP’a, DOKA’ya ve TOKİ gibi kurumlara proje hazırlıkları bu birim vasıtasıyla yapılacak. Türkiye AB’ye, sağladığı proje katkı payının sadece %15’ini kullanabilmekte. Bütün sosyal kültürel ve çevresel projeleri, bilim kurulu tarafından hazırlanacak projelerle, AB fonlarından yararlanarak hayata geçireceğiz. Öncelikle, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) tarafından aday ülkelere, üyelik için gerekli yasal ve idari reformların gerçekleştirilmesi amacıyla sağlanan mali yardım programlarına başvuru yapacağız. IPA kapsamında, aday ülkenin AB’ye üye olma yolundaki ihtiyaç ve önceliklerine hizmet eden projeler desteklenir. Bu yolla, insan hakları ve temel haklar, sivil toplum, güvenlik, göç yönetimi, kamu yönetimi ve yönetişim, uzlaşı ve iyi komşuluk ilişkileri, ekonomik ve sosyal kalkınma, çevrenin korunması ve iklim değişikliği, dijital ekonomi ve toplum ile sınır ötesi iş birliği gibi alanlarda önemli destekler alıp, kentimizin altyapısına ve sosyal belediyecilik faaliyetlerine önemli yatırım kaynakları sağlayacağız. Birleşmiş Milletlerin Küresel Miraslar Fonu, Küresel Çevre Fonu, Kalkınma Programı Fonu, Şehirler Ortaklığı Fonu vb. bütün fonlarını inceliyoruz, hazırladığımız bu çalışmalar ve belediyeciliğimiz sırasında çalışacağımız projelerin eşleştiği alanlara hızlıca öneriler hazırlayacak ve bu fonlardan kaynak sağlayacağız. Dünya Bankasının tanımladığı Sosyal Kalkınma Sivil Toplum Fonu gibi fonlardan da karşılıksız hibe destekleri üzerinden kaynak sağlayacağız. Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, atık yönetimi, çevre, sürdürülebilir belediyecilik, kadınların güçlendirilmesi, kış turizmi, kültür-sanat, gençlerin istihdamı, akıllı şehirler, sağlık, spor vb. alanlarda proje önerilerimizi hızlıca sunarak kaynak temin edeceğiz. Projelerimizin kendi kendini finanse etmesini istiyoruz. Bütün sosyokültürel, altyapıya ilişkin ve çevresel projeler, bilim kurulu önerileri doğrultusunda, proje ofisimiz tarafından hazırlanacak projelerle, ilgili fonlardan yararlanarak hayata geçirilecek.” dedi.

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, Hekimoğlu Döküm A.Ş. ve 1461 Trabzon FK başkanı Celil Hekimoğlu ve yönetimi ile birlikte fabrikayı gezerek bilgi aldı. Ardından, CHP İl Yönetimi, ilçe başkanları, ilçe belediye başkan adayları ile birlikte gerçekleştirilen iftar programına katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber