YAKUPHAN: “KIRSALDAKİ SORUNLARI ADALET EKSENİNDE ÇÖZECEĞİZ”

Seçim çalışmalarını ilçelerde sürdüren Yakuphan, önce Akçaabat Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Bayram ile birlikte Trabzonspor Rota Akçaabatlılar Taraftar Derneğini, ardından kahvehaneleri ve çay ocaklarını ziyaret etti.

İlçelerde yaptığı seçim çalışmalarında, Büyükşehir sonrası vatandaşların yaşadığı sorunların sıklıkla dile getirildiğini ifade eden Yakuphan, “Trabzon, büyükşehir haline geldikten sonra kırsal bölgelerde pek çok sorun yaşanmaya başlandı. Ciddi bir hazırlık yapılmadan yaşanan bu değişiklik, vatandaşlarımızı mağdur etti. İmardan alt yapıya, içme suyundan çöp sorununa, yoldan kanalizasyona kadar pek çok sorun yaşanıyor. Biz, göreve gelmemiz halinde bütün bu sorunları, adalet ekseninde çözüme kavuşturacağız” dedi.

Büyükşehir sonrası kırsalda yaşanan tarım ve hayvancılıkla ilgili problemlere de dikkat çeken Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Recep Yakuphan, “Bir yerin adının köyden mahalleye dönüştürülmesiyle iş bitmiyor. O bölgenin ve halkın alışılmış bir yaşamı, üretim faaliyetleri var. Siz buraları şehirdeki mahalleler gibi kabul ederseniz, ne tarım ne de hayvancılık yapılamaz. İnsanlar ekonomik sıkıntıya düşer, bu da göçü tetikler. Bu problemlerin çözümü, sadece belediyecilik değil, sosyal açıdan da son derece elzemdir” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber