banner240
banner237
banner238

 Yıllardır Trabzon kimsesiz. Yaşım altmışa yaklaştı, gördüm ki Trabzon kimsesiz bırakılmış. Ne Trabzon’uma Sn. Aykan’dan sonra doğru dürüst iş yapan, başarılı bir başkan gelebildi ne de Karadeniz’in göz bebeği ve ülkemin en eski güzide üniversitelerinden biri olan KTÜ'ye 50 yıldır bir rektör... Coğrafi güzelliği bile yetim halde!

 

 Şimdi ise şehrimize Sn. Zorluoğlu başkan gelmiştir. Bilindiği üzere, aynı zamanda vali olan Sn. Zorluoğlu’n dan şehrimiz adına haklı beklentimiz çoktur. Seçimden sonra da hakkında ilk köşe yazımda beklentilerimizi dile getirmiştim, yine bu beklentilerimize devam etmekteyim.  Umarım, bizler yine, eskisi gibi bir hayal kırıklığına uğramayız. Çünkü bizim derdimiz ADİL olmak, adil bakmaktır. “Benim desteklediğim, ne yaparsa doğrudur” mantığı ne bir müslümana, ne medeni bir seçmene, ne de benim HAK anlayışıma yaraşır.

 

 Güzide üniversitemize gelirsek...

 

Üniversitemiz yıllardır ne bilimsel alanda hak ettiği yere gelebilmiş ne de teknik bir üniversite olmasına rağmen şehriyle ve sanayisiyle bütünleşebilmiştir. Son zamanlarda ferdi olarak bilimsel alandaki çabalarıyla başarı sağlamış ve üniversitemizin adının yeniden duyulmasına vesile olmuş olan bazı hocalarımız olmuştur, buradan onları yürekten tebrik edip kutlamak istiyorum.

 

Bunlar bizim için gurur vesilesidir. Bu gurur bizim hakkımız olduğu gibi bu övgü de onların hakkıdır. Çünkü övgü, başarının hakkıdır.  Kendilerine teşekkür eder, onlara da haklı olarak daha büyük başarılar beklentisi içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Üniversitemizin çıtasını bir merhale daha yukarıya çıkarmışlardır. Başarılar dilerim.

 

Üniversitemize atanmış olan yeni Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise belediye başkanımız gibi üniversitemize yeni bir ümit kaynağı olmuştur. Rektörümüz Sn. Çuvalcı’ya öncelikle, Covid-19 sürecinden ötürü geçmiş olsun dileklerimi ve saygılarımı iletmek isterim. Allah’tan ona ve camiamızın diğer, hastalığı geçiren üyelerine de bol şifalar dilerim. Bu vesile ile ölenlere de Allah’tan rahmet...

Sn. Çuvalcı, göreve geldiği ilk günlerde, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi (TYB)  Başkanı Sn. Kamuran Tuna ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım ile şahsım, kendisine tebrik ziyaretinde bulunduğumuz esnada, sohbet sırasında önemli ifadelerde bulunmuş, bu ifadeler ise benim hem çok dikkatimi çekmiş hem de beni umutlandırmıştır.

 

Sohbetimiz esnasında Sn. Rektörümüz; “işin doğrusu; hocalarımız, burada, kampüs içerisindeki lojmanlarda oturma yerine keşke şehirde otursalardı da sabahleyin gelirken şehrimizin o trafiğini yaşasalardı, havasını solusalardı! “  ifadelerinin ardından yine; ben şu anda burada sırf misafirleri karşılamak maksadıyla bulunuyorum, bu süreçten sonra benim işim burada oturmak değil, dekanlıklarımızı, bölümlerimizi ve hocalarımızı her daim dolaşıp onlarla istişarelerde bulunarak, birlikte bu işi yürütmek olacaktır. Sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm aramaktır... Onlarla iç içe olmalıyım, buraya çekilip oturmak bana gelmez” ifadelerinde bulunması benim çok dikkatimi çekmişti.

 

 Ayrıca kültür ve sanata önem vereceklerini ve ellerinden gelen ne varsa yardımcı olacakları ifadesinde bulunmuştu.

 

Evet, bir toplumu kalkındıran ve ileriye taşıyan sadece sanayisi değildir, sadece sanayi ile eksik kalır; kültür ve sanatıyla da birlikte olunması gerekir. Kültür ve sanat bir toplumun ruhudur. Kültür ve sanatta geri kalmış toplumlar asıl geri kalmış toplumlardır; insanlığını unutur, ilerleyemez ve gelişemez. Mustafa Kemal; sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir, der. Düşünürler; Sanat uygarlığın imzasıdır, derler. Evet; kültür ve sanat bir toplumun gelişme ve çağdaşlaşmada en önemli araçtır.

 

Bu vesile ile şehrimizin siyasi ve bilimsel iki başkanı, şehrimiz için çok önemli bir şans ve umut kaynağı olmuştur.  Şehrimiz ile üniversitemizi bilimsel manada birleştirerek kalkındıracaklarından haklı olarak büyük beklentiler içerisindeyiz.

 

Rektörümüz Sn. Çuvalcı, üniversitemizi; kampüsü içerisindeki fiziki bakımsızlıktan kurtulacağı ve örnek bir görünüme kavuşturacağı inancı yanında, aslolan; bilimsel alanda önemli destekler sağlayarak ülkemizin en önde gelen üniversiteler arasına sokacağı ümidi ve beklentisi içerisinde olurken aynı şekilde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zorluoğlu’ndan da aynı şekilde önemli başarılar beklemekteyiz...  İlimizin bu iki değerli ve önemli yöneticisinin el ele vermeleri halinde şehrimizin çehresinin değişeceği inancındayım. Her iki yöneticimize da saygı ve başarılar dilerim.

 

( Mümin Sağlam)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber