Başkan Kaya, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına Katıldı

Toplantı sonunda 2023 Yılı Faaliyet Raporu, CHP’li üyelerin çekimser kaldığı oylama sonucunda oyçokluğuyla kabul edildi.

BAŞKAN KAYA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNE İLK KEZ KATILDI

Büyükşehir Belediye Meclisinin 20 Nisan Cumartesi günü yapılan açılış toplantısına katılamayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bugünkü toplantıya katıldı. Toplantıda söz alan Başkan Kaya şöyle konuştu:

“31 Mart’ta yapılan seçimlerde, Cenabı Allah nasip etti, milletimiz de takdir etti, Ortahisar Belediye Başkanı olma onurunu bizlere verdiler. Hepimizin derdi bu güzel şehre, bu güzel şehrin güzel insanlarına elbirliğiyle hizmet etmektir. Zaman zaman elbette tartışmalarımız olacaktır, çekişmelerimiz olacaktır ama günün sonunda her birimizin ortak derdi bu güzel kente, bu güzel kentin insanlarına hizmet etmektir. Bundan hiç kimsenin endişesi ve kuşkusu olmasın. Şehrimizin güzel geleceği adına yapılacak bütün işlerde, burada oybirliğiyle kararlar alacağız. Ve hep birlikte o kararların altına huzur içinde imza atacağız. Bu yeni çalışma döneminin şehrimize, ülkemize ve bizlere hayırlar getirmesini diliyorum.”

MECLİSTE ORTAHİSAR BELEDİYESİNİN BORCU GÜNDEME GELDİ

Toplantıya başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, Ortahisar Belediyesinin kamuoyuna yansıyan 800 milyon TL’lik borcuyla ilgili konuştu.

Ortahisar Belediyesinin toplam borcunun 800 milyon TL olmadığını, toplam borcun 596 milyon 759 bin 292 TL olduğunu dile getiren Genç, borçların değerlendirilirken varlıkların da hesaba katılması gerektiğini söyledi.

GENÇ: “BORCU KREDİYLE KAPATABİLİR VE DAHA AĞIR BİR BORÇ YÜKÜ BIRAKABİLİRDİK”

Vadesi gelmemiş borçlara, faiz ve güncellemeler yapılarak borcun değerlendirilmesini doğru bulmadığını söyleyen Genç, borçları kredi kullanarak kapatabileceklerini ve daha ağır bir borç yükü bırakabileceklerini ama mevcut ekonomik koşullar ve yüksek kredi maliyetleri nedeniyle bu yola başvurmadıklarını ifade etti.

ZORLU: “BİZE 109 MİLYON SÖYLENDİ, 862 MİLYON ÇIKTI!”

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu ise Başkan Genç’e, Ortahisar Belediyesine 3 Mart 2024 tarihinde belediyenin borçlarıyla ilgili 50 soruluk bir önerge verdiklerini hatırlattı ve şöyle konuştu:

“Size şöyle bir soru sormuştum. Önerge vermiştim. Son meclis toplantımızda 03.03.2024 tarihinde. 50’ye yakın soru vardı. “Tüm borçların toplamı ne kadar? Artı-eksi yanılma payıyla bize bildirin” demiştik. O zaman bize, borcun 109 milyon TL olduğu söylenmişti. Biz de 200 milyon TL civarında bir borç beklerken, borcun 862 milyon TL olduğunu gördük. Geldiğimiz gün mazot alamayacak bir durumdaydık.” 

Zorlu, konuşmasının sonunda mali hizmetlerin bir araya gelerek bu sorunu çözeceğini vurguladı.

ZORLU, SU FATURALARINDAKİ YÜKSEK ARTIŞLARLA İLGİLİ HALKIN ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Konuşmasında su faturalarındaki yüksek artışları dile getiren ve halkın bu konuda mağdur olduğunu belirten Zorlu, otomatik olarak enflasyon oranındaki artışlara bağlı olarak yapılan zamlardan vazgeçilmesini istedi. Su faturalarının elektrik faturasıyla yarıştığına dikkat çeken Zorlu, su fiyatlarında yüzde 25’lik bir indirim yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BORCU, 1 MİLYAR 784 MİLYON OLARAK AÇIKLANDI

Faaliyet Raporunun görüşülmesi sırasında Meclis Üyelerinin sorularına cevap veren Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı İdris Aktaş, Büyükşehir Belediyesinin toplam borcunun 1 milyar 784 milyon TL olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesinin borcunun 1 milyar 784 milyon TL’lik borcuyla ilgili olarak, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu borç yükünü rahatlıkla yönetecek yeteneğe sahiptir. Şu anda bazı yapım alacakları ile ilgili sıcak ödemelerimiz var. Kısa vadeli ödemelerimiz var. Ama bütün kesimler rahat olsunlar. Biz bu işe ciddi şekilde vaziyet ettik. Toplantılarımız da yapıyoruz. Kısa zamanda bu gelişmeleri kat edeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2023 YILI FAALİYET RAPORU, OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Yapılan konuşma ve tartışmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2023 Yılı Faaliyet Raporunun müzakeresine geçildi. Yasa gereği toplantıya, Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili olan Faruk Kanca başkanlık etti.

Raporla ilgili Meclis Üyelerinin sorularına, ilgili kurum sorumluları cevap verdi. Ardından Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. CHP’li Meclis Üyelerinin çekimser kaldığı oylama sonucunda, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2023 Yılı Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber