“KARDEŞ OKUL PROJESİ”

Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesiokul Müdürü Sezgin Erkol, Görsel sanatlar öğretmenimiz Şükran Üst Kardeş Okul projesini yazdı, hep birlikte hayata geçirdik.

Bu projeyle de amacımız “kardeş okullar” oluşturarak öğrenciler arasında bilgi, değer, kültür paylaşımını zenginleştirmek; okullar arası işbirliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak. Farklı birikimleri olan ve farklı eğitim anlayışı içerisinde faaliyet gösteren okulları kardeşlik temasında bir araya getirerek işbirliği ve desteği arttırmak esasına dayalı “Kardeş Kurum” ilişkisi kurmaktı

Kardeş okullar olarak karşılıklı okul ziyaretleri, resim sergileri ve konserleri planladık. İlk ziyareti .

Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi bir müdür, 17 öğretmen ve 29 öğrenci , 44 kişilik resim ve müzik öğretmenler ile öğrenciler olarak 18-21 nisan 2024 Bakü ye gittik. Çok sıcak, sami,mi karşılama oldu. Tam da herzaman söylediğimiz gibi iki devlet bir millet olduğumuzu yaşayarak gördük. Dilimiz bir , kültürümüz bir, vatan millet sevgimiz bir. Kardeş okulumuz ile ortak konser ve sergimize geniş izleyici katılımı oldu. Bakü Büyük elçiliğimiz adına eğitim muşaviri Yurdagül Aydoğan Bakü Türk Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri ile konser ve sergimizi izlemeye geldi. Bakü şehrinin mimarisine, sanatına, kültürüne, müzelerine haran kaldık. Öğretmen ve öğrencilerimiz için çok verimli bir deneyim oldu.

Sonraki yıllarda bu daha da genişletilerek sergi ve konserler yanında sosyal proje ve faaliyetler ile ilişkiler genişletilecek.

AMK tərkibində İncəsənət Gimnaziyasının direktoru Aytən Əhmədova ,Türk kardeş okul öğretmen ve öğrencilerini ülkemizde görmekten duyduğu mutluluğu anlatmakta zorlandığını söyledi. Biz bu projeyi çok önemsiyoruz iki okul bundan sonrada çok güzel etkinliklerde bir arada olacak, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlandireceğiz dedi.

Azerbeycan Büyük Elçiliği Eğitim Muşaviri Yurdagül Aydoğan, ülkelerin kültürel ve kardeşlik bağlarını asıl güçlendiren sanatçılar ve gençlerdir. Bu gün bu birlikteliği yaşamaktan onur duydum. Geleceğimiz olan gençlerin sanat dilinde birlikte kardeşlik duyguları ile kültürel, sanatsal etkkinliklerle ülkelerimiz arasındaki bağlari geleceğe taşımaları çok önemli ve değerli dedi.

Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi görsel sanatlar öğretmeni Şükran Üst, Kardeş Okul projenin koordinatörlüğünü Ilgar Akbarov incasanat Gimnaziyasinin Görsel Sanatlar Öğretmeni ile birlikte yürüttük. Bizimle birlikte Trabzon güzel sanatlar lisesi Müzik öğretmeni ve koro şefi Sevda Küçük, müzik öğretmeni Ömer Akın, AMK tərkibində İncəsənət Gimnaziyasının direktor müavini Kəmalə Kərimova ve AMK tərkibində İncəsənət Gimnaziyasının direktor müavini Zəhra Aqui çok emek verdi hepsine teşekkür ederim.

Projede emek veren her iki okul öğretmen ve öğrencilerine , konserimize piyanosu ile eşlik eden Trabzon Ünüversitesi Müzik Bölümü eğitim Elemanı Çağlar Bakıoğlu’na,  ayrı ayrı teşekkür ederim. Bize desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet metin genç’e teşekkür ederiz.

Bakü de gezerken velileri eşliğinde gezen bir ilkokul öğrenci grubu ile karşılaştım . Türkçe konuşuyor Türkçe şarkılar söylüyorlardı  Türk olduğmu söyleyince çocukların gözleri parladı koştular aileleri,ne arkadaşlarına , Biz Türk gördük, Türk ile konuştuk.... ilkez bir Türk gördük, Türkçe şarkıları çok seviyoruz, Türk televizyonları izliyoruz, Türki,yeyi çok merak ediyoruz dediler. Çok gururlandım. Sadece yaşayanlarımıza değil Azerbeycanda ölen, şehitlerimizin anıt mezarlarına gittik muhteşem bir saygı duyuyorlar. Mekanları cennet olsun.

Çok güzel bir etkinlik yaptık 26 – 30 Mayıs 2024 Azerbaycan Milli Konservatoryası Terkibinde İnce sanat Gimnaziyası  21 kişilik idareci öğretmen ve öğrencileri Trabzon’a gelecek. 27 Mayıs Trabzonda ortak resim sergisi ve konserimiz olacak. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber