DR ÇANKAYA’DAN BÜYÜKŞEHİRE DE 10 MADDELİK TEŞHİS:

İşte o 10 madde:

1) Faaliyet raporlarında yer alan araç envanterinde araçların marka, model ve kıymet takdirleri yapılmamıştır. İdarelerin mali saydamlık ve hesap sorumluluğu mevcuttur dolayısıyla faaliyet raporları hakkında yönetmeliğin 4 ve 6. maddelerine aykırılık mevcuttur. Araç dökümlerinin ayrıntılı verilerek bizlerin araç durumunu ve özellikle halkımızın hassasiyeti olan makam araçlarının durumunu görebilmemiz gerekir.

2) Amaçlar kısmında Trabzon il kültür turizm ve sanat kenti yapma konusu işlenmiş fakat Büyükşehir belediyesi bünyesinde 2023 yılında düzenlenen kitap Fuarı sayısı sıfır olmuştur.

3) amaçlar kısmının beşinci maddesinde gençlik Spor ve eğitim hizmetlerini desteklemek ve geliştirmek amaçlanmış fakat düzenlenen sağlıklı yaşam programı sayısı sadece 2 olmuştur.

4) Kentin ekonomik yapısını geliştirmek için iyileştiren küçük Sanayi Sitesi sayısı 2023 yılında sıfırdır.

5) Amaç dokuzda Sosyal hizmet faaliyetlerini artırmak hedeflenmiş ancak yaşlılara yönelik faaliyet sayısı bir yılda sadece iki olmuştur.

6) Akçaabat’ta yapılmasına devam edilen küs pazaryeri ve otopark projesi 2023 yılında bitirilememiş, ve bu projenin planlanan mevcut otoparkları tarafımızca yetersiz bulunmuştur.

7) 2023 yılında Büyükşehir belediyesi sadece 23 km yeni yol çalışması yapmıştır.

8)Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde çok önemsediğimiz ve bir çok belediyede var olan evde bakım hizmetleri yapılmış gözükmemektedir.

9) Kültür ve Sosyal işler dairesi Başkanlığı kitap fuarı düzenleyememişken, 77 adet konser verecek bütçeyi bulmuştur. Bu konserler ekseri 2023 Mayıs seçimleri öncesi halkın bozulan ekonomik yapısından ötürü oluşan toplumsal huzursuzluğun üzerini örtme çabası olarak tarafımızca değerlendirilmiştir.

10) Faaliyet raporu son derece maliyet oluşturacak şekilde tarafımızca gereksiz bulunan bir kapak ve sayfa düzeni ile basılmıştır.

Bu masrafa çağımızın getirdiği imkanlar doğrultusunda hiç gerek olmadan tıpkı üyesi bulunduğumuz Akçaabat belediyesinin yaptığı gibi dijital ortamda da paylaşılabilinirdi.

Büyükşehir belediye başkanımız Ahmet Metin Genç beyefendi de söz alarak özellikle küçük Sanayi sitelerinin sağlıklaştırılması ve taşınması ile ilgili olarak, kitap fuarlarının düzenlenmesi ve de önümüzdeki yıl faaliyet raporunun dijital ortamda hazırlanması ve maliyet azaltılması hususlarında Dr. Mustafa Çankaya’nın temas ettiği noktalara katıldığını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber