BAŞKAN GENÇ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

Hemşehrilerinden yoğun ilgi gören Başkan Genç, “Şehrimizde ağırladığımız misafirlerimizin birer turizm elçisi olmasını arzu ediyoruz” dedi.
 
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ nedeniyle kortej yürüyüşü düzenlendi. Bando ve halk oyunları ekibi eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve turizm paydaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
TURİZM ALANINDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ
Trabzon’un turizm konusunda son yıllarda öne çıkan bir şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Şehrin ekonomisini doğrudan ilgilendiren turizm alanında yerel yönetim olarak, bütün paydaşlarla bu sezon ve gelecek sezona dair tedbirler alarak, ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz. Bugün startı verdik. Haziran sonu ve eylül sonu arasında çok ciddi bir yoğunluk var. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak istiyoruz. Uğurladığımız misafirlerimizin birer turizm elçisi olmasını arzu ediyoruz. Toplumsal bir farkındalığa da ihtiyacımız var. Bütün bileşenler başta olmak üzere ricamız bu farkındalığı beraber oluşturalım. Şehrimizin tamamına yansıyan bu ekonomik değeri güzel değerlendirelim. Çok ciddi turizm destinasyonlarımız var. Trabzon, turizm konusunda son yıllarda öne çıkan bir şehir. Değerlerimiz, özelliklerimiz ve güzelliklerimiz var. Bunları şehrimizin ekonomisine kazandıralım istiyoruz. Ülkemizin ekonomisini de ilgilendiren bir husus. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.
 
YILDIRIM: EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, “Bugün itibarıyla turizm mevsimini başlatıyoruz. Yaklaşık 3 buçuk 4 aylık bir zamanımız var. Bu süreyi Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayretindeyiz. Turizmin tüm aktörleri buradalar. Gelecek olan misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Geçen yıl turizmde güzel bir sezon yaşadık. Bu sezon daha iyi hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber